Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Μισό coupe, μισό crossover: Τι «παίζει» με το Citroen C4 C-Cross;

16/7/2021

Η νέα γενιά του Citroen C4 C-Cross εντυπωσίασε στην επίσημη παρουσίαση κυρίως λόγω της εντυπωσιακής σχεδίασης. Δοκιμάζουμε την έκδοση με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 130 ίππων, ο οποίος για ακόμα μία φορά εντυπωσιάζει.

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τότε που μας συστήθηκε το νέο Citroen C4 C-Cross, όπου στην πρώτη επαφή μαζί του κάτω από το καπό βρισκόταν ο BlueHDi κινητήρας πετρελαίου. Αυτή τη φορά στα χέρια μας βρέθηκε ο τρικύλινδρος PureTech βενζίνης, ο οποίος έχει αποδείξει τις ικανότητές του. Μάλιστα, συνδυάζεται και με ένα εξαιρετικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Κοιτάζοντας εξωτερικά το νέο Citroen C4 C-Cross είναι εμφανές ότι η γαλλική εταιρεία θέλησε να δημιουργήσει ένα «τολμηρό» σχεδιαστικά αυτοκίνητο. Η απόσταση από το έδαφος είναι αισθητή, δίνοντας έναν crossover χαρακτήρα με το καλημέρα, ενώ η κεκλιμένη οροφή προσδίδει μία coupe φιλοσοφία. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο, με τα εντυπωσιακά LED φωτιστικά σώματα σε σχήμα «V» να ολοκληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα του νέο Citroen C4. Μπορεί η εξωτερική σχεδίαση να είναι ιδιαίτερα φουτουριστική, αλλά οι Γάλλοι δεν αμέλησαν να «μοιραστούν» και ένα κομμάτι της ιστορίας τους, με τα τρία πλευρικά παράθυρα να παραπέμπουν στο Citroen GS του παρελθόντος. Ασφαλώς, όπως έχουν συνηθίσει από την πλειονότητα των Citroen, από το πλευρικό τμήμα του αμαξώματος των 4.360 χλστ. δεν απουσιάζουν τα «airbumps».



Εσωτερικό: Κορυφαία άνεση και πρακτικότητα
Η ξεχωριστή σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό του νέου Citroen C4 C-Cross, εκεί όπου συναντάμε ποιοτικά υλικά και κορυφαία εργονομία. Πίσω από το τριάκτινο τιμόνι, πέρα από τα paddles, υπάρχει η ψηφιακή οθόνη αφής μεγέθους 5,5 ιντσών, που διαθέτει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης, ενώ με το πάτημα ενός κουμπιού εμφανίζεται το heads-up display. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη αφής μεγέθους 10 ιντσών, μέσα από την οποία ο οδηγός ρυθμίζει κυριολεκτικά τα πάντα, από τη συνδεσιμότητα (Android Auto και Apple CarPlay), μέχρι και τον κλιματισμό. Στην ίδια οθόνη προβάλλεται το σύστημα πλοήγησης, αλλά και η κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές, ενώ ιδιαίτερα πρακτικά κατά την οδήγηση είναι τα «φυσικά» κουμπιά. Σε επίπεδο χώρων, το νέο Citroen C4 C-Cross στέκεται πολύ καλά απέναντι στον ανταγωνισμό, αφού θα ικανοποιήσει με το παραπάνω μία πενταμελής οικογένεια. Οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι κυριολεκτικά αμέτρητες, με τον συνολικό τους όγκο να φτάνει τα 39 λτ., ενώ για ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 380 λτ. με τα πίσω καθίσματα στην όρθια θέση.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε