Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φτιάξτε το δικό σας Mini όπως εσείς επιθυμείτε και δεν θα αντικρύσετε ποτέ το ίδιο στον δρόμο.

Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά.

Μοντέρνο και high-tech διαθέτει κάθε λειτουργία μέσω της κεντρικής οθόνης αφής.

Με νέα φωτιστικά σώματα που περιέχουν την σημαία της Αγγλίας, είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητο.

Δοκιμή: Mini Cooper 3d 1.5 136 PS - Ξεχωριστό όσο ποτέ!

21/9/2018

Mini Cooper, Max στυλ! - Μετά από 4 χρόνια παρουσίας, ολόκληρη η γκάμα των Mini Cooper αναβαθμίστηκε εξωτερικά και εσωτερικά. Ξεχωριστό όσο ποτέ, με πινελιές που δεν περνούν απαρατήρητες διεκδικεί εκ νέου όσους έχουν καλό γούστο.

Πήραμε στα χέρια μας ένα από τα πιο στιλάτα αμάξια της αγοράς. Το φρεσκαρισμένο Mini Cooper μας ξανασυστήνεται στην τρίθυρη έκδοση του, με τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης και τα 136 άλογα. Πέρα από το Union-Jack στα φανάρια, τι νέο φέρνει μαζί του;



Εμφάνιση-σχεδίαση: Διδάσκει στιλ εδώ και δεκαετίες
Το όμορφο έγινε ομορφότερο περνώντας από τον πλαστικό χειρούργο και υιοθετώντας μικρά hightlights. Πιο συγκεκριμένα, παραμένει μικρό σε διαστάσεις, αρκετά χαμηλό και αποκτά νέα γκάμα σε χρώματα, ζάντες και επενδύσεις στο εσωτερικό. Αποκορύφωμα φυσικά τα πίσω φώτα τεχνολογίας LED που αναμμένα σχηματίζουν το Union-Jack ή αλλιώς την σημαία της Αγγλίας. Η εταιρία περνάει το customization σε άλλα επίπεδα καθώς μπορείς να διαμορφώσεις το δικό σου Mini μέσα από μια διαδικασία που χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτή.



Εσωτερικό-χώροι: Ποιοτικό και γεμάτο με μέτριους χώρους
Ο εσωτερικός διάκοσμος έχει δεχθεί και αυτός αλλαγές με την σειρά του, αποκτώντας πιο high-tech λειτουργίες. Η κεντρική οθόνη 6.5 ιντσών, όντας πλέον αφής, είναι το κέντρο λειτουργιών και δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο εξοικείωσης. Δερμάτινες επενδύσεις, καινούργιο τιμόνι και η γνωστή αλά πιλοτήριο διάταξη των κουμπιών, δημιουργούν μοντέρνα ατμόσφαιρα. Προβολάκια LED στις πόρτες αλλά και η φωτιζόμενη σημαία της Αγγλίας στο ταμπλό τις νυχτερινές ώρες, αποτελούν μοναδικά στιλιστικά στοιχεία. Από θέμα ποιότητας, έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα μαλακά πλαστικά ενώ συναρμογή και φινίρισμα είναι σε άριστο επίπεδο. Στον τομέα των χώρων, καθώς δεν έχουν γίνει αλλαγές, 4 ανήλικες χωράνε αυστηρά, με περιορισμό στα γόνατα των πίσω. Ο χώρος αποσκευών παραμένει mini στα 211 λίτρα.



Κινητήρας-επιδόσεις: Νέος 1.500άρης με δυνατό τράβηγμα και 7άρι αυτόματο κιβώτιο
Σηκώνοντας το καπό, συνεχίζονται οι εκπλήξεις καθώς αντικρίζουμε τον νέο 1.500άρη turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 136 ίππων. Στην έκδοση της δοκιμής το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με νέο 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ομολογούμε πως του ταιριάζει γάντι. Σωστές εναλλαγές, που μπορούν να γίνουν και χειροκίνητα από τον λεβιέ, με την κατανάλωση να είναι στα 5.2 λτ./100χλμ. σύμφωνα με την εταιρία. Στην πράξη, υπολογίστε τουλάχιστον ένα λίτρο πάνω όντας και πολύ προσεκτικοί με το πεντάλ του γκαζιού. 



Οδική συμπεριφορά: Fun to drive όσο ποτέ, αγαπώντας τις στροφές
Ένα σπορ αυτοκίνητο που μπορεί να κάνει ακόμα και τις μετακινήσεις εντός πόλης, μία ευχάριστη εμπειρία. Απορροφώντας καλύτερα από ποτέ τις κακοτεχνίες του δρόμου, διαθέτει ένα πολύ καλό σε πληροφόρηση τιμόνι, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 προγράμματα οδήγησης. Green, Mid και Sport. Στην τελευταία επιλογή ο κινητήρας βρυχάται περισσότερο με την απόκριση του γκαζιού να θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο. Μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, πολύ καλή ποιότητα κύλισης και ένα πίσω μέρος έτοιμο να συμμετάσχει όσο χρειάζεται, κλειδώνουν τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. 

Συμπέρασμα
Ανανεώθηκε ελαφρώς εξωτερικά και «φόρεσε» καινούργια κιβώτια διπλού συμπλέκτη.  Ένα μικρό αλλά πετυχημένο facelift για το Mini Cooper που δείχνει να μην έχει αντίπαλο όσον αφορά το στιλ και όχι μόνο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις