Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Διαθέτει τα δικά του φωτιστικά σώματα με το λογότυπο να κερδίζει τα βλέμματα.

Διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του.

¶νετο, high-tech και με καλή συναρμογή, σε κάνει να προσπερνάς τα σκληρά πλαστικά.

Δοκιμή: Suzuki Baleno 1.2 Dualjet SHVS

5/11/2018

Το νέο Baleno έχει βαλθεί να συνδυάσει όλα τα θετικά στοιχεία που συναντάμε στην κατηγορία του. Όμορφο και εριστικά άνετο, διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και έναν ήπιο υβριδικό κινητήρα που έχει αλλεργία στα έξοδα.

Δοκιμάζουμε την πιο οικονομική έκδοση του μικρού Baleno απόδοσης 90 ίππων, η οποία ενισχύεται με το υβριδικό σύστημα  SHVS της Suzuki. 

Εμφάνιση-σχεδίαση: Καλαίσθητο με τον δικό του τρόπο
Το Baleno έχει ξεκάθαρα την δική του ταυτότητα, παρόλο που πατάει σε safe γραμμές. Αρκετά μεγάλο για την κατηγορία supermini που αντιπροσωπεύει, με μήκος σχεδόν 4 μέτρα, είναι λίγο μεγαλύτερο από το Swift ενώ σχεδιαστικά διαφέρει αρκετά. Το λογότυπο της εταιρίας δεσπόζει ανάμεσα στα ιδιαίτερα φωτιστικά του σώματα, ενώ τα βλέμματα τραβάνε οι μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες σε όλο το μήκος του.  Η ιδιαίτερη αίσθηση που λαμβάνεις είναι πως το αμάξωμα σε προστατεύει με τον τρόπο που είναι τοποθετημένες οι κολώνες. Είναι αρκετά καλαίσθητο μα δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση.

Εσωτερικό-χώροι: Νεανικό και φωτεινό με τεράστιους χώρους, με εκπτώσεις σε ποιότητα
Ο εσωτερικό διάκοσμος του Baleno διαθέτει πολλά high-tech στοιχεία που εξυπηρετούν σε συνδεσιμότητα αλλά και ευκολία. Πιο συγκεκριμένα στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη 7 ιντσών που επιτρέπει τον χειρισμό πολλαπλών λειτουργιών και κάθε πιθανής συνδεσιμότητας. Ο πίνακας οργάνων περιλαμβάνει μία ακόμη οθόνη που ενημερώνει για όλες τις σημαντικές τιμές, υβριδικές και μη. Στον τομέα της ποιότητας, τα αποκλειστικά σκληρά πλαστικά μετριάζουν τον ενθουσιασμό, η καλή συναρμογή και το σωστό φινίρισμα όμως ισορροπούν την κατάσταση. Εκεί που δείχνει να μην έχει αντίπαλο πραγματικά, είναι οι χώροι. 4 ενήλικες επιβάτες θα ταξιδέψουν με άνεση (γόνατα και κεφάλια) ενώ ο χώρος αποσκευών στα 355 λτ. είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας. 

Κινητήρας-επιδόσεις: Ήρεμη δύναμη
Ο κινητήρας 1.2 Dualjet συνεργάζεται με ένα υβριδικό σύστημα 12V (SHVS το λέει η Suzuki), που έχει αποκλειστικό στόχο την οικονομία εντός πόλης. Με κάθε φρενάρισμα, φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, υποβοηθά σημαντικά στην κίνηση του αμαξώματος. Δεν γίνεται καθαρά ηλεκτρική πορεία, μα ο συνδυασμός τους ρίχνει την κατανάλωση στα 5.5 λτ./100χλμ. Δεν το λες και λίγο. Το 5άρι κιβώτιο είναι πολύ καλό και με θετικό κούμπωμα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως μπορεί χαμηλά να μην είναι εκρηκτικό το σύνολο, στροφάρει όμως γρήγορα στη πορεία και σε αποζημιώνει.

Οδική συμπεριφορά: Αρκετή άνεση και ασφάλεια σε μικρές ταχύτητες
Το πολύ καλό έως τώρα προφίλ του υβριδικού Suzuki Baleno έρχεται να υποσκάψει αρκετά το πολύ μέτριο τιμόνι και η αρκετά μαλακή ανάρτηση. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο οδηγός να μην μπορεί να ζητήσει και να έχει το κάτι παραπάνω, καθώς οι κλίσεις που παίρνει το αμάξι είναι αυξημένες και τα οικολογικά ελαστικά της δοκιμής εκτόξευσαν τα μέτρα φρεναρίσματος στα 41.4. μ. Βέβαια, αυτόματο φρενάρισμα, πλοηγός και γενικά ο πλούσιο εξοπλισμός μεταφέρει την προσοχή σου σε αυτόν και σε κάνει να μη ζητάς σπουδαίες οδηγικές συγκινήσεις από το Baleno.

Συμπέρασμα
Απίστευτοι χώροι για supermini, πλούσιος εξοπλισμός και χαμηλή κατανάλωση μέσω υβριδικής τεχνολογίας. Όλα αυτά μαζί στα 14.470. Εάν ψάχνετε όλα τα παραπάνω και δεν επιζητάτε οδηγικές συγκινήσεις, το νέο  Suzuki Baleno είναι το αμάξι σας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις