Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ιδού η νέα ειδική έκδοση SEAT Leon ST CUPRA Carbon Edition.

Οι ζάντες 19 ιντσών φιλοξενούν στο εσωτερικό τους δισκόφρενα της Brembo.

Όπως μαρτυρά και η ονομασία της ειδικής έκδοσης στο εσωτερικό έχουν ενσωματωθεί ανθακονημάτινες αεροδυναμικές λεπτομέρειες, όπως το σπλίτερ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης πίσω φέρουν το νέο λογότυπο της CUPRA.

Ειδική έκδοση για το Leon ST Cupra

1/8/2018

Η SEAT λανσάρει μια νέα ειδική έκδοση του Leon ST CUPRA εν ονόματι Carbon Edition επικεντρώνοντας τις αλλαγές στο πεδίο της εμφάνισης με την ένταξη ανθακονημάτινων στοιχείων.

Αρκετό καιρό μετά την παρουσίαση της CUPRA ως αυτόνομης μάρκας κάτω από τη σκέπη της SEAT, η ισπανική φίρμα συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα του Leon με μια νέα ειδική έκδοση που αφορά την κορυφαία σε ιπποδύναμη τετρακίνητη station wagon εκδοχή του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος για την έκδοση περιορισμένης παραγωγής Carbon Edition του Leon ST CUPRA η οποία θα διατεθεί σε 50 μονάδες στη Μεγάλη Βρετανία και περί τις 300 στη Γερμανία, χωρίς να υπάρχει κάποια πληροφορία για την συνολική παραγωγή του μοντέλου.

Βάση για τη συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί το SEAT Leon ST CUPRA 300 κάτω από το καπό του οποίου εδρεύει ο... συνήθης ύποπτος δίλιτρος TSI κινητήρας ισχύος 300 ίππων, ενώ υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης είναι το 6άρι DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του Ομίλου VW με την εταιρεία να υπόσχεται τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,9 δλ..

Σε ό,τι αφορά τις διαφοροποιήσεις της εν λόγω έκδοσης, εντοπίζονται κυρίως στο αεροδυναμικό και αισθητικό κομμάτι, κάτι που μεταφράζεται στην ενσωμάτωση ανθρακονημάτινων στοιχείων (εμπρός σπλίτερ, πλευρικά μαρσπιέ και πίσω διαχύτης) που συνυπάρχουν αρμονικά με την μοναδική διαθέσιμη απόχρωση Monsoon Grey. Από εκεί και έπειτα στη λίστα μπαίνουν και οι ζάντες 19 ιντσών της μάρκας, που στο εσωτερικό τους φιλοξενούν δισκόφρενα της Brembo, ενώ το σύνολο ολοκληρώνεται με τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης πίσω που φέρουν το νέο λογότυπο της CUPRA.

Περνώντας στο εσωτερικό, τέλος, η μόνη διαφορά εντοπίζεται στα μπάκετ καθίσματα με την υπόλοιπη καμπίνα να παραμένει ίδια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις