Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

«Η Fiat εξαγοράζει εικονικά τη Renault» φέρεται να είπε μέσω μηνύματος ο Carlos Tavares.

«Εικονική η εξαγορά της Renault από την Fiat»

30/5/2019

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του PSA Groupe, Carlos Tavares, προχώρησε σε δηλώσεις για την εξαγορά της Renault, κάνοντας λόγο για «εικονική εξαγορά» της Renault από τη Fiat.. Διαβάστε τις αναλυτικές δηλώσεις του..

Η πρόταση συγχώνευσης της Fiat Chrysler Automobiles προς τη Renault, πρωτίστως αφορά τις δύο εμπλεκόμενες εταιρείες, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως οι υπόλοιπες εταιρείες του χώρου δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις.
 
Μάλιστα η πρώτη αντίδραση από τη πλευρά του γαλλικού Ομίλου PSA ήρθε και σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού δίνει μια διαφορετική οπτική τους θέματος, υπογραμμίζοντας πως η πρόταση της FCA προς την επίσης γαλλική Renault είναι μια «εικονική εξαγορά της Renault από τη Fiat».

Η είδηση αυτή προκύπτει από ένα σημείωμα που απέστειλε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του PSA Groupe, Carlos Tavares προς τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου, κάτι που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (27/5). Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, σε αυτό το σημείωμα ο ισχυρός άντρας της PSA υποστηρίζει πως η πτωτική αξία που έχει η τιμή της μετοχής της Renault και «η τρέχουσα αποτίμηση της, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον της Fiat για μια συγχώνευση», ενώ καταλήγει πως αν επέλθει συμφωνία θα πρόκειται για μια «εικονική εξαγορά της Renault από τη Fiat».
 
Νωρίτερα στο ίδιο μήνυμα αναφέρεται πως «η συναλλαγή που προτείνεται από τη Fiat Chrysler φαίνεται ιδιαίτερα ευκαιριακή, σε μεγάλο βαθμό προς όφελος της», ενώ σε ότι αφορά τα θετικά που θα έχει η Renault αναφέρει πως «αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα στις συζητήσεις με τη Nissan, αλλά θα μπορούσε επίσης να αποδυναμώσει τη συμμαχία ή ακόμα και να οδηγήσει στο τέλος της».
 
¶νθρωποι του Ομίλου PSA κλήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα αναφέρθηκαν, ωστόσο αρνήθηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Groupe νωρίτερα στο έτος είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με τη Fiat Chrysler σχετικά με πιθανή συνεργασία.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως τόσο οι ιθύνοντες της Renault όσο και αυτοί της FCA έχουν επιβεβαιώσει την πρόταση με την απάντηση των Γάλλων να αναμένεται εντός της άλλης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις