Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η παραγωγή του Panda λέγεται πως θα πάει στην Πολωνία.

Εκτός Ιταλίας τα «προσιτά» μοντέλα του FCA Group;

21/5/2018

Την μετακίνηση της παραγωγής των πιο προσιτών best-seller του ομίλου εκτός των ιταλικών συνόρων φαίνεται πως έχει αποφασίσει ο Sergio Marchionne. Δείτε τις λεπτομέρειες.

Σε πολύ σημαντικές αλλαγές για το μέρος που θα γίνεται η παραγωγή των πιο προσιτών best-seller μοντέλων της φαίνεται πως θα προχωρήσει η Fiat, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές κοντά στον Sergio Marchionne.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το αφεντικό της μάρκας θα ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι οι εγκαταστάσεις της μάρκας στο Τορίνο που αυτή την στιγμή παράγει λιγότερα από 50.000 αυτοκίνητα τον χρόνο θα αναβαθμιστεί ώστε να κατασκευάζονται εκεί η Levante και το νέο SUV της Maserati μαζί με κάποια μοντέλα Jeep σε μια προσπάθεια της μάρκας να κατασκευάζει στην Ιταλία τα πιο πολυτελή μοντέλα του FCA Group. Αντίθετα, η παραγωγή του Panda λέγεται πως θα πάει στην Πολωνία ενώ η παραγωγή της MiTo και του Punto θα σταματήσει μέχρι νεωτέρας.

Στο παρελθόν ο Marchionne είχε δηλώσει: «Όταν κοιτάω τα οικονομικά και προσέχω τον χρόνο που έχει επενδυθεί- ξεχάστε τα επενδυμένα κεφάλαια-,ο χρόνος που επενδύεται και η προσπάθεια που χρειάζεται για να γίνει η ευρωπαϊκή αγορά επικερδής για εμάς είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί γίνεται, αφού είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο».

Αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος που το αφεντικό του ιταλικού ομίλου δεν βρίσκει κανένα λόγο να παράγονται προσιτά οικονομικά μοντέλα σε ανεπτυγμένες χώρες με υψηλούς μισθούς και θέλει να μετακινήσει την παραγωγή τους εκτός των ιταλικών συνόρων.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις