Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ελέγχει το GT-R με χειριστήριο Playstation [video]

27/9/2019

Η Nissan συνεργάζεται με τη Sony δημιουργώντας το απόλυτο αυτοκίνητο για τους gamers : το τηλεχειριζόμενο Nissan GT-R/C!. Δείτε τις λεπτομέρειες.

H Nissan σηματοδοτεί τα πολλά χρόνια συμμετοχής της στις εκδόσεις των video games του Gran Turismo, με ένα μοναδικό, ειδικά τροποποιημένο μονοθέσιο αυτοκίνητο που «οδηγείται» εξ ολοκλήρου από την μονάδα χειρισμού DualShock 4 του PlayStation.

Μικρές, «χειρουργικές» κινήσεις των κουμπιών ή του joystick της συγκεκριμένης συσκευής,  είναι αρκετές για να απελευθερώσουν την θηριώδη δύναμη του GT-R. Το τηλεχειριζόμενο όχημα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα άνω των 210 χλμ/ώρα, χωρίς να βρίσκεται οδηγός πίσω από το τιμόνι του!

Το GT-R/C τέθηκε σε δοκιμή μέσα στην φημισμένη πίστα του Silverstone,  από τον οδηγό αγώνων της  NISMO Jann Mardenborough. Ο Jann ήλεγχε το GT-R/C από το θάλαμο διακυβέρνησης ενός ελικοπτέρου Robinson R44 Raven II, το οποίο είχε λάβει ειδική άδεια για να επιχειρεί σε χαμηλό υψόμετρο. Στον ταχύτερο γύρο του Mardenborough (1:17:47) στο Silverstone με το GT-R/C, η μέση ταχύτητα ήταν στα 122 χλμ/ώρα και η τελική ταχύτητα «άγγιξε» τα 210 χλμ/ώρα.

Το GT-R/C είναι εξοπλισμένο με τέσσερα ρομπότ που ελέγχουν  το τιμόνι, το κιβώτιο ταχυτήτων, τα φρένα και το γκάζι. Έξι υπολογιστές που είναι τοποθετημένοι στο καπό, επεξεργάζονται τα δεδομένα με ταχύτητες που φτάνουν τις 100 φορές το δευτερόλεπτο!
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις