Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το αυτοκίνητο αυτό αποτελεί το μοναδικό στον κόσμο BSC που έχει απομείνει.

Ο εργοστασιακός 2κύλινδρος κινητήρας των 1.400 κ.εκ. των 12 ίππων λειτουργεί άψογα.

Το 996 Supersport.

Ένα Skoda 110 ετών!

13/11/2018

Το BSC είναι το πρώτο σπορ αυτοκίνητο που κατασκεύασε η Skoda. Πλέον έχει μείνει μόνο ένα και η μάρκα το προσέχει σαν τα μάτια της. Γνωρίστε το.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda που έγινε εμπορική επιτυχία με βάση πάντα τα δεδομένα της εποχής του ήταν το BS, όταν ακόμα η τσέχικη μάρκα έκανε τα πρώτα της βήματα και πολλά χρόνια πριν γίνει μέλος του VW Group.

Η Skoda στην συνέχεια κατασκεύασε την πιο σπορ έκδοση του BS μοντέλου, το BSC, που είχε ιπποδύναμη 12 άλογα (αντί των 10 ίππων του BS), ενώ κατασκευάστηκαν συνολικά μόνο 12 τέτοια αυτοκίνητα με το πρώτο να βγαίνει από το εργοστάσιο της μάρκας στις 10 Ιουνίου 1908 και το τελευταίο στις 20 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Το αυτοκίνητο στις εικόνες αποτελεί το μοναδικό στον κόσμο BSC που έχει απομείνει και πρόσφατα ανακαινίστηκε από την μάρκα, με την ίδια την Skoda να δηλώνει πως ο εργοστασιακός 2κύλινδρος κινητήρας των 1.400 κ.εκ. με απόδοση 12 ίππους λειτουργεί άψογα.

Το μοντέλο αυτό θα βρίσκεται στο μουσείο της μάρκας στο Mlada Boleslav δίπλα στο 996 Supersport αγωνιστικό, που όπως και το BSC, είναι το μοναδικό στον κόσμο που έχει απομείνει.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις