Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ θα επενδύσει η Γαλλία, αναφορικά με τον τομέα των μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συμπορεύονται στις επενδύσεις ηλεκτρικών μπαταριών Γαλλία και Γερμανία

15/2/2019

Μπροστά από τις εξελίξεις θέλουν να βρεθούν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, για να προλάβουν την μεγάλη έξαρση της ηλεκτροκίνησης στην βιομηχανία αυτοκινήτου.

Σε ομιλία του προς τον Διεθνή Οργανισμό Κατασκευαστών Αυτοκινήτων που εδρεύει στο Παρίσι, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν εξήγγειλε σήμερα την απόφαση των «τρικολόρ». Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η επένδυση αυτή θα γίνει σε βάθος πενταετίας και θα έχει ως στόχο της την ενίσχυση των ευρωπαίων κατασκευαστών απέναντι στους ασιάτες και αμερικανούς «αντίπαλους» τους.
 
Η απόφαση αυτή παρουσιάστηκε λίγο καιρό μετά την απόφαση της Γερμανίας, τον περασμένο Νοέμβριο, να διαθέσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να υποστηρίξει την παραγωγή κυψελών μπαταρίας για να μειώσει την εξάρτηση από τους προμηθευτές της Ασίας και να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στη χώρα της.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα κατασκευαστούν δύο εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στη Γαλλία και στη Γερμανία, υπό γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία, σε μία εποχή όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων των χωρών τους περιτριγυρίζονται από ασιάτες προμηθευτές που έχουν το πάνω χέρι στο συγκεκριμένο τομέα.
 
«Ως πρόεδρος της Γαλλίας, δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος από μια κατάσταση όπου το 100% των μπαταριών των ηλεκτρικών μου οχημάτων παράγονται στην Ασία», δήλωσε ξεκάθαρα ο Μακρόν και συνέχισε: «πιστεύω ότι δεν είναι καλό μακροπρόθεσμα η βιομηχανία μας και η ευρωπαϊκή βιομηχανία να εξαρτώνται κατά 100% από τους μη Ευρωπαίους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πάνω στο κομμάτι των μπαταριών χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή αφύπνιση».
 
Να σημειωθεί πως ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων συναρμολογούν πακέτα μπαταριών, ωστόσο η Ευρώπη δεν έχει σημαντική παραγωγή κυψέλων. Τέλος τόσο η PSA όσο και η Renault έχουν κατά το παρελθόν δηλώσει πως θα μπορούσαν να αγοράσουν κυψέλες από έναν ευρωπαίο προμηθευτή, καθώς η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις