Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Skoda Octavia RS

6/7/2020

Τέλος στην αναμονή έβαλε η Τσέχικη βιομηχανία, που προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της νέας Skoda Octavia RS, με κινητήρες τόσο βενζίνης αλλά και πετρελαίου.

Η αναμονή για τους φίλους της Τσέχικης βιομηχανίας, έλαβε τέλος. Η Skoda παρουσίασε και επίσημα τη νέα Octavia RS, με κινητήρες βενζίνης και diesel, με απόδοση 245 και 200 ίππους αντίστοιχα. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και σε liftback αλλά και σε stationwagon εκδόσεις, ώστε να καλύψει κάθε ανάγκη του αγοραστικού κοινού. 



Η έκδοση βενζίνης στη νέα Skoda Octavia RS, είναι εφοδιασμένη με τον 2λιτρο TSI υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με απόδοση, 245 άλογα και 370 Nm ροπής. Θα συνδυαστεί, είτε με 6άρι μηχανικό κιβώτιο είτε με 7άρι αυτόματο κιβώτιο DSG που προσφέρει την δυνατότητα στην Octavia RS να πετύχει το 0-100 σε 6,7 δευτερόλεπτα (0,6 δλ. πιο γρήγορα από την υβριδική) με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.



Στην έκδοση diesel, βρίσκουμε κάτω από το καπό τον 2λίτρο TDI κινητήρα ισχύος 200 ίππων και 400 Nm ροπής που συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο DSG κιβώτιο. Να τονίσουμε πως η πετρελαιοκίνητη έκδοση της Octavia RS είναι το μόνο RS μοντέλο της Skoda που μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με τετρακίνηση με το 0-100 να γίνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα.



Το μοντέλο επιδόσεων RS, διαφέρει εξωτερικά με τους νέους δυναμικούς προφυλακτήρες, τις επιβλητικές 18αρες ζάντες αλλά και τις μαύρες λεπτομέρειες που προσφέρουν αντιθέσεις στα μάτια του κοινού. Και η έκδοση Liftback αλλά και η Stationwagon είναι διαθέσιμες με μια αεροτομή που κλείνει ιδανικά την δυναμική σχεδίαση του μοντέλου. Την παράσταση στο εσωτερικό κλέβει το νέο sport τιμόνι από δέρμα, και λεπτομέρειες από carbon σε διάφορα σημεία του ταμπλό. 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις