Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Επίσημο: Με 290 ίππους και μπλοκέ το Hyundai Kona N

27/4/2021

Το πρώτο σκληροπυρηνικό SUV της Hyundai είναι πλέον γεγονός αφού αποκαλύφθηκε το Kona N με κινητήρα 290 ίππων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ιδού το νέο δημιούργημα του N-Division που επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δλ.

Η γκάμα των N-Division μοντέλων της Hyundai γίνεται πλέον ακόμα πιο πλήρης, αφού η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία αποκάλυψε το Kona N, την κορυφαία έκδοση του μικρού SUV της και το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα άκρως σκληροπυρηνικό μοντέλο που αποδίδει 290 ίππους.

Εξωτερικά οι διαφοροποιήσεις είναι αρκετές, με το εμπρός τμήμα να ξεχωρίζει λόγω των μεγάλων αεραγωγών, του κόκκινου σιριτιού στο κάτω μέρος, αλλά και του διακριτικού N λογοτύπου. Στο πλαϊνό τμήμα διακρίνονται οι ζάντες μεγέθους 19 ιντσών, οι οποίες φιλοξενούν κόκκινες δαγκάνες των φρένων και προσφέρονται αποκλειστικά με ελαστικά Pirelli P Zero, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε μία αεροτομή και τις δύο εντυπωσιακές απολήξεις της εξάτμισης.



Στο εσωτερικό το κλίμα είναι επίσης πολεμικό, αφού ο ψηφιακός πίνακας οργάνων εξοπλίζεται ακόμα και με lap-timer για τους λάτρεις της αγωνιστικής οδήγησης. Το «πολεμικό κλίμα» ολοκληρώνεται με την ύπαρξη των αλουμινένιων πεντάλ, των λογοτύπων του N-Division στα καθίσματα



Το μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, εντοπίζεται στα μηχανικά μέρη, αφού κάτω από το καπό υπάρχει ένα 2λιτρο T-GDI μοτέρ που αποδίδει 290 ίππους και 392 Nm ροπής. Η κίνηση περνά αποκλειστικά στον εμπρός άξονα μέσω αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη και 8 σχέσεων, ενώ δεν απουσιάζει και το ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 5,5 δλ., εξαιρετική τιμή που οφείλεται και στην ύπαρξη του Launch Control.  Από εκεί και πέρα, το αμάξωμα των 1.510 κιλών μπορεί να αγγίζει την τελική ταχύτητα των 240 χλμ./ώρα. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις