Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιστρέφει το Fiat Punto

Διαβάστηκε από 46151 αναγνώστες - 17/7/2020

Σύμφωνα με τα επίσημα χείλη του επικεφαλής της Fiat - Crysler, η ιταλική φίρμα ετοιμάζει τον διάδοχο του Fiat Punto. Ένα μοντέλο που σταμάτησε πριν δύο χρόνια τη παραγωγή του και άφησε χωρίς εκπρόσωπο την εταιρία στην κατηγορία των μικρών.

Πριν 2 χρόνια η ιταλική φίρμα πήρε την απόλυτα περίεργη πρόταση να διακόψει την παραγωγή του μικρού της μοντέλου και να αφήσει ένα τεράστιο κενό στην πιο hot κατηγορία. Μετά από 25 χρόνια το Punto έπαψε να πωλείται το 2018 και όλοι αναρρωτήθηκαν γιατί, αλλά και ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης του. Ο οποίος τελικά δεν ήρθε ποτέ...


Tώρα, το αφεντικό της μάρκας, ο Olivier François φέρεται να δήλωσε στο AutoExpress πως η Fiat ετοιμάζει τον διάδοχο του Punto με σκοπό να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί απέναντι στο 500ράκι και το μεγαλύτερο Tipo τα τελευταία δύο χρόνια. Φυσικά, ο διάδοχος δεν αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα, αφού η Fiat θα χρειάστει ένα με δύο χρόνια για να λανσάρει το μοντέλο παραγωγής ή και ακόμη περισσότερο εάν αποφασίσει να περιμένει να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με το PSA Group για να το βασίσει στην CMP πλατφόρμα του γαλλικού ομίλου.


Μέ όλους τους φίλους της αυτοκίνησης να αναγνωρίζουν ότι μία τέτοια κίνηση θα ξαναδώσει πολλές πωλήσεις στην εταιρία, είναι ξεκάθαρο πως η πάυση του Fiat Punto ήταν σχεδόν προσωπική επιλογή του πρώην CEO, Sergio Μarchionne. 

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό εάν το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Punto ή θα αποκτήσει μια άλλα ονομασία. Όμως το πιο πιθανόν είναι να συνεχίσει να σηκώνει τη βαριά φανέλα του γνωστού ονόματος, καθώς κάτι τέτοιο θα του έδινε και ένα δυνατό boost για να επανέλθει σύντομα σε υψηλές θέσεις πωλήσεων.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις