Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έρευνα: Στα ύψη οι τιμές των ανταλλακτικών

Έρευνα: Στα ύψη οι τιμές των ανταλλακτικών

11/10/2021

Μεγάλη αύξηση τιμών στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων! Έρευνα αποκαλύπτει πως οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και αιτία είναι οι λίγοι προμηθευτές και τα ακριβά υλικά που από τα οποία κατασκευάζονται.

Μεγάλη έρευνα για τις τιμές των ανταλλακτικών του Οργανισμού Ασφάλισης Γερμανίας (GDV), αναφέρει πως οι τιμές των ανταλλακτικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, έχουν κορυφωθεί και θα συνεχίσουν την ίδια πορεία και τα επόμενα χρόνια. 

Κοινοποίησέ το »

 

Σχεδόν διπλή τιμή τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων μέσα σε 8 χρόνια

Η έρευνα του Οργανισμού αναφέρει, πως τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων έχουν ανεβεί 6% σε σχέση με πέρσι. Το πιο απογοητευτικό όμως, είναι το 44% σε αύξηση τιμής από το 2013. Σε μια περίοδο που όλα τα νοικοκυριά είχαν μεγάλη πτώση των εισοδημάτων τους, οι τιμές των ανταλλακτικών αυξήθηκαν πάρα πολύ. 

Λίγοι οι προμηθευτές ανταλλακτικών

Ο βασικότερος λόγος για αυτή την αύξηση τιμών, είναι η έλλειψη μεγάλων προμηθευτών. Η έρευνα αναφέρει πως η αγορά των ανταλλακτικών αποτελείται από λίγους προμηθευτές, και είναι μικρός ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους. O Oργανισμός Ασφάλισης ισχυρίζεται πως οι «third-party» εταιρείες που κατασκευάζουν και εμπορεύονται ανταλλακτικά, έχουν αυξήσει τις τιμές, επειδή οι βιομηχανίες κρύβουν τα «μυστικά» γύρω από την παραγωγή. 
 

Πόρτες πορτ-μπαγκάζ και προβολείς έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Οι πόρτες του πορτ-μπαγκάζ έχουν πάρει αύξηση κατά 60% και τα φώτα έχουν αυξηθεί κατά 67%. Οι νέες ακριβές τεχνολογίες, είναι η κύρια αιτία που ξεχωρίζουν οι αυξήσεις σε αυτές τις τιμές ανταλλακτικών παγκοσμίως.
 

Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις