Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Audi Q8 Sport Concept θα αποτελέσει έμπευση και για την σχεδίαση του Q4.

Έρχεται Audi Q4

3/12/2018

Και από επίσημα χείλη επιβεβαιώνεται πλέον πως η Audi κατασκευάζει το νέο Q4 για να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την γκάμα της στην κατηγορία των SUV. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Η Audi έχει μια ήδη μια ευρεία γκάμα από SUV, ωστόσο για να μπορέσει να ξεπεράσεις τους μεγάλους εγχώριους ανταγωνιστές της, τις Μercedes και ΒΜW, η μάρκα έχει βάλει στην ατζέντα της την κατασκευή ενός ακόμα τέτοιου μοντέλου, το νέο Q4.

Ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Andreas Mindt σε δηλώσεις του σε διεθνή μέσα αποκάλυψε, αρχικά, ότι η Audi όχι μόνο προετοιμάζει μια πιο ισχυρή έκδοση του Q3 αλλά και ότι αισθητικά αυτή «θα είναι κάτι περισσότερο από μια coupe εκδοχή του μοντέλου». Αν και δεν έκανε γνωστές περισσότερες πληροφορίες, η παραπάνω δήλωση θεωρήθηκε σπόντα προς τις Mercedes GLE Coupe και BMW X6 που έχουν κρατήσει πολλά στοιχεία από την παλιά τους σχεδιαστική γλώσσα.

Επιστρέφοντας στο Q4, oι λίγες πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας κάνουν λόγο πως το μοντέλο θα έχει μήκος περίπου 4,5 μέτρα και ότι το ντεμπούτο του θα γίνει στα τέλη του επόμενου έτους. Η Αudi έχει κατοχυρώσει την ονομασία αυτή εδώ και πολλά χρόνια ενώ η μάρκα δεν παρέλειψε τα τελευταία χρόνια να παρουσιάσει και μια σειρά από concepts που υποτίθεται θα αποτελούσαν τη βάση για το μοντέλο παραγωγής.

Ο Μindt συνέχισε πως η τελική σχεδίαση του νέου Q4 είναι κοντά στο να λάβει το πράσινο φως και ότι η παραγωγή του θα γίνε στο ίδιο εργοστάσιο όπου παράγεται το Q3, στο Gyor της Oυγγαρίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις