Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Με μία υβριδική έκδοση στη γκάμα της θα εμφανιστεί η επόμενη Skoda Octavia RS, η οποία ωστόσο δεν θα είναι η μόνη.

Ετοιμάζει υβριδική Octavia RS η Skoda

5/10/2018

Με μία υβριδική έκδοση στη γκάμα της θα εμφανιστεί η επόμενη Skoda Octavia RS!

Μέχρι το 2021 αναμένεται να έρθει η νέα Skoda Octavia RS η οποία όταν κάνει την εμφάνισή της, εκτός από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου) θα έρθει επωφελούμενη από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της φίρμας, Christian Strube.
 
Μιλώντας για ένα υβριδικό σύστημα κίνησης στην επόμενη Octavia, ο Strube αναφέρε: «Η Octavia είναι μια καλή δυνατότητα. Ίσως σε μια έκδοση RS. Εάν οδηγείτε 70 χιλιόμετρα, μπορείτε να οδηγήσετε καθημερινά στην εργασία σας μέσω ηλεκτρισμού και αν θέλετε να απολαύσετε την οδήγηση το Σαββατοκύριακο μπορείτε γιατί έχετε μια έκδοση RS. Είναι πραγματικά καλό».

Η Skoda θα λανσάρει το πρώτο της plug-in υβριδικό όχημα το επόμενο έτος μέσω του Superb, το οποίο θα συνδυάζει έναν υπερτροφοδοτούμενο 1,5 λίτρων κινητήρα αλλά και ένα ηλεκτροκινητήρα με συνδυαστική ισχύ 250 ίππων. Έτσι είναι πολύ πιθανό η υβριδική Octavia RS να εξοπλιστεί με ένα παρόμοιο μηχανικό σύνολο, το οποίο ωστόσο θα προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Octavia RS, όσο και το νέο Κodiaq RS, αναμένεται να μην είναι τα μοναδικά μοντέλα που θα πωλούνται με το λογότυπο «RS», μίας και κατασκοπευτικές εικόνες που έχουν υπάρξει έχουν δείξει να δοκιμάζεται ένα Karoq RS, ενώ πρόσφατα η Skoda παρουσίασε και το πρωτότυπο του Vision RS.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις