Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Ετοιμάζεται Lotus SUV με 750 άλογα

10/11/2020

SUV από τη Lotus; Και όμως, είναι γεγονός! Το νέο μοντέλο θα έχει 750 ίππους και 640 χιλιόμετρα αυτονομία, και η παραγωγή του θα οδηγήσει στην εξέλιξη νέων sport Lotus.

Η Lotus ετοιμάζει ένα SUV μοντέλο, μια κίνηση που όσο παράδοξη και αν ακούγεται, σύμφωνα με την εταιρεία είναι απαραίτητη προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία της, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τα κέρδη προκειμένου να εξελίξει νέα sport μοντέλα, όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει.

Το νέο SUV, το οποίο έχει κωδικό όνομα «Lambda», θα παρουσιαστεί το 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Το τελευταίο δεν θα πρέπει να μας φαίνεται περίεργο, αφού η Geely, που είναι η ιδιοκτήτρια της Lotus, πιστεύει πως η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον της εταιρείας.
Μέχρι πρότινος, το πλάνο περιελάμβανε και μια υβριδική έκδοση του επερχόμενου SUV, αλλά η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ειδικά στην αγορά της Κίνας όπου το 2019 πωλήθηκαν 1,2 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα, έκανε τους υπεύθυνους να μην προχωρήσουν περεταίρω την εξέλιξη του υβριδικού μοντέλου.

Η Lotus θεωρεί πως η Κίνα θα έχει το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό για το νέο της SUV, και έτσι η παραγωγή του θα γίνει εκεί, στο ολοκαίνουριο εργοστάσιο που έφτιαξε η Geely στο Wuhan, το οποίο κόστισε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Το εργοστάσιο της Lotus στην Μ. Βρετανία θα χρησιμοποιείται για την κατασκευή των sport μοντέλων της εταιρείας.

Το επερχόμενο SUV θα χρησιμοποιεί την νέα πλατφόρμα που ονομάζεται SEA (Sustainable Experience Architecture) και είναι για αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Την συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιούν και μοντέλα άλλων εταιρειών που ανήκουν στην Geely, όπως οι Volvo και Polestar.



Τα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα SEA θα έχουν σύμφωνα με την εταιρεία αυτονομία μεγαλύτερη των 640 χιλιομέτρων, αριθμός που θα αυξηθεί κι άλλο όσο βελτιώνεται η τεχνολογία των μπαταριών.
Το SUV της Lotus θα έχει κινητήρες και στους 2 άξονες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν το λιγότερο 2 επιλογές κινητήρων, με ιπποδύναμη 600 και 750 αλόγων.

Όσον αφορά την εμφάνιση, δεν έχουμε κάποιες πληροφορίες ακόμα, και όσες εικόνες έχουν διαρρεύσει είναι εικασίες για το πώς θα μπορούσε να είναι το νέο Lotus SUV.
Εάν το μοντέλο αποδειχθεί δημοφιλές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και δεύτερο SUV από την εταιρεία, τακτική που εφάρμοσε και η Porsche εξάλλου.
 
Το επερχόμενο SUV της Lotus θα παρουσιαστεί το 2022. Πριν το δούμε όμως, η εταιρεία αναμένεται να ανανεώσει την Elise και να παρουσιάσει και ένα νέο υβριδικό supercar που θα τοποθετείται μεταξύ των Evora και Evija.


Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο, ψηλό Lotus, καθώς και την επιβεβαίωση του ονόματός του, καθώς αν συνεχίζει να ονομάζεται Lambda, εκτός από το πρώτο SUV, θα είναι και το πρώτο μοντέλο της εταιρείας του οποίου η ονομασία δεν ξεκινάει από E.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις