Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι διαφοροποιήσεις στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου είναι λίγες και περιλαμβάνουν νέα γρίλια, διαφορετική στο σεντάν και στο wagon και LED φωτιστικά σώματα μπροστά.

Η wagon εκδοχή του Mondeo έρχεται πλέον και ως υβριδική. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από τον ίδιο 2λιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος με τη βοήθεια μίας μπαταρίας 1.4 kWh προσφέρει 187 ίππους.

Το νέο Mondeo λαμβάνει το νέο EcoBlue πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 120, 150 και 190 άλογα, με τις δύο μεγαλύτερες εκδόσεις να συνδυάζονται με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής γραμμής.

Οι εκδόσεις Titanium, ST-Line και Vignale είναι διαθέσιμες στο αναεωμένο μοντέλο.

Ο νέος περιστροφικός επιλογέας είναι γεγονός, καθώς το Mondeo έχει λάβει το τελευταίο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Έτοιμο το ανανεωμένο Ford Mondeo

18/1/2019

Στην Ευρώπη κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, το ανανεωμένο Ford Mondeo. Στην γκάμα προστίθεται η υβριδική έκδοση.

Το ανανεωμένο Ford Mondeo, το οποίο το είχαμε δει για πρώτη φορά μέσω του Fusion στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, έκανε την επίσημη εμφάνισή του στην Ευρώπη στην Έκθεση Αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες. Το μοντέλο όπως ήδη γνωρίζουμε έρχεται με ενημερωμένο σχέδιο και πρόσθετα χαρακτηριστικά υποστήριξης του οδηγού, ενώ στη φαρέτρα του έχει νέες επιλογές ντίζελ κινητήρων αλλά και μία υβριδική παραλλαγή.
 
Οι διαφοροποιήσεις στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου είναι λίγες και περιλαμβάνουν νέα γρίλια, διαφορετική στο σεντάν και στο wagon, LED φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω και ανανεωμένους προφυλακτήρες. Επιπλέον στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής γραμμής. Μένοντας στο εξωτερικό μέρος η Ford έχει προσθέσει νέες επιλογές εξωτερικού χρώματος και ζάντες αλουμινίου.
 
Στο εσωτερικό τα αυτόματα μοντέλα έχουν εξοπλιστεί με τον νέο περιστροφικό επιλογέα από το πιο πρόσφατο Focus, απελευθερώνοντας χώρο στην κεντρική κονσόλα που επιτρέπει στη Ford να τον καλύψει με μια νέα θύρα USB. Επιπλέον η μάρκα κάνει λόγο πως η κατασκευή και το φινίρισμα του εσωτερικού είναι ακόμα πιο βελτιωμένα.

Ο νέος περιστροφικός επιλογέας είναι γεγονός, καθώς το Mondeo έχει λάβει το τελευταίο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Αυτό δεν είναι το μοναδικό νέο στοιχείο μιας και το facelift Mondeo είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων  με προσαρμοζόμενο cruise control αλλά και ένα σύστημα που περιορίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου εντός του ορίου ταχύτητας.
 
Κάτω από το καπό, το Mondeo λαμβάνει το νέο EcoBlue πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 120, 150 και 190 άλογα, με τις δύο μεγαλύτερες εκδόσεις να συνδυάζονται με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Διαθέσιμο είναι και ένα εξάρι μηχανικό κιβώτιο, όπως και το σύστημα τετρακίνησης. Η Ford αναφέρει πως στη γκάμα του μοντέλου διατηρείται και ο 1,5 EcoBoost βενζινοκινητήρας απόδοσης 165 ίππων.
 
Ωστόσο η είδηση που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι πως η wagon εκδοχή του Mondeo έρχεται πλέον και ως υβριδική. Το σύστημα κίνησης αποτελείται από τον ίδιο 2λιτρο βενζινοκινητήρα που βρίσκουμε και στο υβριδικό σεντάν, ο οποίος με τη βοήθεια μίας μπαταρίας 1.4 kWh προσφέρει 187 ίππους. Μιλώντας για το wagon, να πούμε πως με πεσμένα τα πίσω καθίσματα ο αποθηκευτικός χώρος μετριέται στα 1.508 λίτρα.

Τέλος να σημνειωθεί πως οι εκδόσεις Titanium, ST-Line και Vignale είναι παρούσες, ενώ το πιθανότερο είναι πως το ανανεωμένο Mondeo θα έρθει στις αγορές τον Μάρτιο.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις