Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η χαρά των hackers τα Keyless αυτοκίνητα

30/1/2019

Η υπερβολική τεχνολογία, σύμμαχος ή εχθρός; Νέα έρευνα αποδεικνύει πως τα keyless αυτοκίνητα αποτελούν εύκολη λεία για τους ληστές νέας γενιάς. Δείτε τα ανησυχητικά αποτελέσματα.

Η μελέτη προέρχεται από την ADAC, η οποία εξέτασε 237 νέα μοντέλα από 30 διαφορετικές μάρκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως 230 από αυτά είναι ευάλωτα σε επιθέσεις από χάκερ-κλέφτες που χρησιμοποιώντας συσκευές οι οποίες μπορούν να αγοραστούν από το διαδίκτυο πολύ φτηνά, είναι ικανοί να παραβιάσουν σε λίγα δευτερόλεπτα το σύστημα αυτό και να πάρουν στην κατοχή τους το αυτοκίνητο.      
 
Ο τρόπος που παραβιάζεται το σύστημα είναι πολύ απλός. Μέσω των συσκευών οι κλέφτες απλά σαρώνουν τα σήματα που μεταδίδονται από τα ασύρματα κλειδιά και τα ενισχύουν με αποτέλεσμα να ξεκλειδώσουν τα αυτοκίνητα.

Η έρευνα από την ADAC λέει ότι από τα 237 μόνο τρία μοντέλα ήταν σε θέση να αντισταθούν πλήρως σε μια ενδεχόμενη κρούση κλοπής, τα οποία ήταν τα Jaguar I-Pace και τα τελευταία Land Rover Discovery και Range Rover Evoque. Τέσσερα άλλα αυτοκίνητα ήταν ευάλωτα είτε στο να ξεκλειδωθούν, είτε στο να ξεκινήσουν οι κινητήρες , ενώ τα υπόλοιπα 230 ήταν ευάλωτα σε κάθε είδους «επίθεση».
 
Τέλος η ADAC συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να απενεργοποιήσουν το συγκεκριμένο σύστημα. Μάλιστα υποστηρίζει πως η πιο φθηνή λύση που είναι να τοποθετηθεί το κλειδί μέσα σε ένα αλουμινένιο κουτί δεν παρέχει πάντα εγγυημένο αποτέλεσμα, ενώ στις λύσεις βρίσκεται και η θήκη Faraday.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις