Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

FORD: Ο κόσμος του Ford Focus RS αλλάζει...

28/8/2019

Μετά και την παρουσίαση της νέας γενιάς Focus αλλά και του Focus ST, όλοι προσμένουμε την εμφάνιση του πανίσχυρου Focus RS. Δηλώσεις από επίσημα χείλη, δείχνουν πως το μοντέλο θα μπει στην κατηγορία με τις μοντέρνες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Ford Joe Hinrichs, ο οποίος μιλώντας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά άφησε να εννοηθεί πως το νέο Focus RS είναι στο «δρόμο» και κάποια στιγμή θα κάνει την επίσημη αποκάλυψή του. Ωστόσο όταν ο επικεφαλής της μάρκας ρωτήθηκε για το αν μπορεί ο ερχομός του νέου μοντέλου να συνδυαστεί με την ηλεκτροκίνηση, εκείνος αν και δεν απάντησε ξεκάθαρα υπονόησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν πιθανό.  
«Ο κόσμος αλλάζει και έχουμε καινούργιες επιλογές κινητήρα. Η ηλεκτροκίνηση θα μπορούσε να παίξει κάποιο ρόλο σε αυτό», ήταν τα λόγια του Hinrichs. Για αυτούς που θα σκεφτούν πως ο ισχυρός άντρας της μάρκα αναφέρεται σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό Focus RS, κάτι τέτοιο δε φαίνεται αν συμβαίνει τουλάχιστον τώρα, ωστόσο ο υβριδισμός είναι κάτι που μπορεί να συμβεί πιο εύκολα, αν όχι στο επερχόμενο Focus RS, ίσως στο άμεσο μέλλον.

Το μόνο πρόβλημα, σημειώνει ο Hinrichs, είναι να βρει τους σωστούς αγοραστές: «Η δουλειά τώρα είναι να κάνουμε τους καταναλωτές να δουν τον υβριδισμό ως δοκιμασμένη τεχνολογία και όχι ως επιστημονικό έργο», κατέληξε.  
Τέλος να σημειώσουμε πως η Ford έχει ήδη σχεδιάσει για την Ευρώπη τα ήπια-υβριδικά Focus και Fiesta. Αμφότερα θα κάνουν χρήση του 3κυλινδρου 1.000άρη EcoBoost κινητήρα που συνδυάζεται με μία γεννήτρια. Παράλληλα η μάρκα εισάγει επίσης και ήπιες-υβριδικές εκδόσεις του Transit.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις