Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Facelift για το Mitsubishi Eclipse Cross το 2021, που θα είναι και PHEV

19/11/2020

Αισθητική αναβάθμιση στο Mitsubishi Eclipse Cross το οποίο παρουσιάζεται ως facelift, για πρώτη φορά όμως και με έκδοση plug-in hybrid μοντέλου.

Η Mitsubishi αποδεικνύει ξεκάθαρα την στόχευσή της να επενδύσει περαιτέρω στη σταθερά αναπτυσσόμενη αγορά μικρών SUV. Το Eclipse Cross της ιαπωνικής μάρκας κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις αρχές του 2018. Το συγκεκριμένο μοντέλο SUV coupe είχε μία πολύ ανεξάρτητη εμφάνιση και δεν υπήρχε ποτέ κίνδυνος σύγχυσης με άλλα compact SUV. Η συγκεκριμένη μοναδικότητα δεν θα αλλάξει ακόμα και μετά το πλήρες λίφτινγκ το οποίο κάνουν οι Ιάπωνες στο crossover μετά από μόλις τρία χρόνια. Τους πρώτους μήνες του 2021, λοιπόν, το Mitsubishi Eclipse Cross facelift θα παρουσιαστεί στις αγορές, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και plug-in hybrid έκδοση.
 
Η συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα μπορεί να αναγνωριστεί εξωτερικά από τα λογότυπα PHEV στα φτερά και το πορτ μπαγκάζ. Η Mitsubishi δεν έχει δώσει ακόμη ακριβείς λεπτομέρειες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα πιθανώς θα δανειστεί το κινητήριο σύνολο από το Mitsubishi Outlander PHEV. Σε εκείνο το μοντέλο, ένας βενζινοκινητήρας 2,4 λίτρων και δύο ηλεκτρικοί κινητήρες παράγουν συνολικά 224 ίππους.


 
Γνωρίζουμε ότι το Outlander PHEV έχει ηλεκτρική εμβέλεια άνευ φόρτισης στα 54 χιλιόμετρα, και σύμφωνα με μετρήσεις NEDC, η κατανάλωση είναι 1,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Το Eclipse Cross PHEV, το οποίο παρέχεται ως τετρακίνητο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ως στάνταρ εξοπλισμό, αναμένεται να έχει παρόμοιες τιμές ηλεκτρικού εύρους.
 
Σε επίπεδο εμφάνισης, με πρώτη ματιά το facelift ξεχωρίζει για την βελτιωμένη αίσθηση που προκαλεί. Η σιλουέτα παραμένει αλλά το αμάξωμα μεγαλώνει συνολικά κατά 14 εκατοστά σε μήκος. Υπάρχουν στενές εγκοπές LED ως φώτα ημέρας και στα φλας, ενώ οι κύριοι προβολείς LED και τα φώτα ομίχλης έχουν χαμηλώσει χωροταξικά.  Η γρίλια σχήματος κερήθρας αλλά και τα μαρσπιέ είναι new entry.
 

 
Το πίσω μέρος έχει επίσης επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό μιας και υπάρχει μονό παρμπρίζ το οποίο προορίζεται να βελτιώσει τη διαύγεια-ορατότητα. Υπάρχουν επίσης νέα πίσω φώτα με ανανεωμένα γραφικά. Όπως απαιτεί η εποχή, το όνομα του μοντέλου Mitsubishi Eclipse Corss θα τοποθετηθεί στο κέντρο του πόρτ μπαγκάζ. Οι ζάντες έχουν επίσης επανασχεδιαστεί και έχουν μέγεθος τουλάχιστον 18 ίντσες. Αν μπορούμε να σχολιάσουμε κάτι με σιγουριά για το εξωτερικό προφίλ στο facelift Mitsubishi Eclipse Cross είναι πως το πιο «κοφτερο» και έντονο design προσδίδουν πιο σπορ εμφάνιση.
 
Όσον αφορά το εσωτερικό, οι επεμβάσεις είναι προσεγμένες. Το facelift εξοπλίζεται με νέα καθίσματα, υλικά υψηλότερης ποιότητας και νέο λεβιέ για το αυτόματο κιβώτιο. Σε επίπεδο infotainment, διαθέτει οθόνη οκτώ ιντσών. Στάνταρ παροχές είναι το φρενάρισμα πανικού (ακινητοποίησης), ο βοηθός διατήρησης λωρίδας, η λειτουργία άμεσης αλλαγής δέσμης φωτός για οχήματα στο απέναντι ρεύμα, καθώς και η κάμερα οπισθοπορείας. Ο όγκος του αμαξώματος αυξάνεται κατά 18% από 378 σε 405 λίτρα.


 
Θα υπάρχει μια πλούσια σε καλούδια έκδοση εξοπλισμού «Intro Edition». Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά και πίσω, έξτρα θέρμανση σε συνθήκες με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, εξαερισμό, κάμερα 360 μοιρών και διάφορους επιπλέον βοηθούς οδηγού.
 
Περιμένουμε να δούμε το Mitsubishi Eclipse Cross facelift μέσα στο 2021. Η πρώτη απλή έκδοση στην ελληνική αγορά ξεκινά από 20.850 ευρώ, επομένως περιμένουμε νεότερα για το facelift με κάθε κινητήριο σύνολο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις