Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μοναδικό του αμάξωμα είναι σχεδιασμένο από την Carrozeria Ghia.

Στην καρδιά του βρίσκεται ένας 2,1 λτ. turbo κινητήρας.

Το αυτοκίνητο αυτό θα φτάσει σε δημοπρασία στις 2 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Ford RS200 Εvo στο σφυρί

21/11/2017

Ένα από τα πιο ιστορικά Ford RS θα βρεθεί σύντομα σε δημοπρασία. Δείτε τις επιδόσεις του που αποτελούσαν ρεκόρ επι πολλά χρόνια.

Το RS είναι ένα προσωνύμιο που δίνεται στα μοντέλα πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών όταν αυτές θέλουν να δώσουν στα μοντέλα του μια έκδοση υψηλών επιδόσεων. Αυτό κάνει και η Ford για παράδειγμα με το Focus RS, ωστόσο αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο RS της αμερικάνικης μάρκας, ένα RS200 κατασκευής 1986.

Μάλιστα, δεν είναι ένα απλό RS200 αλλά έχει πάρει και το όνομα Evolution ως πραγματικό ράλι αυτοκίνητο, ένα από τα 24 μόνο αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Το μοναδικό του αμάξωμα είναι σχεδιασμένο από την Carrozeria Ghia και κατασκευασμένο από το τμήμα Τickford της Aston Martin με νούμερο σασί 00105.
 

Στην καρδιά του βρίσκεται ένας 2,1 λτ. turbo κινητήρας με απόδοση παραπάνω από 600 ίππους σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης που φέρνει το RS200 Evolution στα 96 χλμ./ώρα από στάση σε μόνο 3 δευτερόλεπτα, χρόνος ρεκόρ επί 12 ολόκληρα χρόνια.

Το αυτοκίνητο αυτό θα φτάσει σε δημοπρασία στις 2 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, ωστόσο με την τιμή του να αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα της τάξης των 170.000 ευρώ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις