Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φουτουριστική η νέα BMW iNEXT

17/9/2018

Μετά από σωρεία teaser διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου πρωτότυπου BMW iNEXT, του ηλεκτρικού crossover των Βαυαρών.

Η σχέση της BMW με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι ευρέως γνωστή, όπως επίσης και τα πλάνα της εταιρείας που περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη τους με αποτέλεσμα και τον εμπλουτισμό της γκάμας. Ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι και το πρωτότυπο Vision iNEXT, του οποίου οι πρώτες εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Το πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover της μάρκας έχει βασιστεί σε φουτουριστικά σχεδιαστικά πρότυπα έχοντας ωστόσο και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της βαυαρικής φίρμας. Πιο συγκεκριμένα, στον πρόβολο παρατηρούμε τα ενοποιημένα πλέον «νεφρά» που σχηματίζουν ένα αφηρημένο "Η" και πλαισιώνονται από τα λεπτεπίλεπτα φωτιστικά σώματα. Από εκεί και πέρα το αμάξωμα διέπεται από μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, με το σχεδιαστικό σύνολο να παραπέμπει σε κάποιο βαθμό στην i3, συνυπολογίζοντας και την απουσία της μεσαίας κολόνας, ενώ πίσω οι προβολείς πέφτουν στα λεπτά φωτιστικά σώματα, την καμπυλοειδή σχεδίαση της πόρτας του χώρου αποσκευών, αλλά και τον, τρόπον τινά, αεροδυναμικό διαχύτη σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να αναφερθούν οι τονισμένοι θόλοι της Vision iNEXT, κάτω από τους οποίου φιλοξενούνται οι φουτουριστικής σχεδίασης ζάντες μεγάλων διαστάσεων.

Περνώντας στην καμπίνα του πρωτότυπου Vision iNEXT τα πράγματα είναι πιο απλά από ποτέ. Η διάταξη θυμίζει εν πολλοίς εκείνη που βρίσκει κανείς στο εσωτερικό της i3 με μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, επενδεδυμένες με κάποιο υλικό που μοιάζει με ξύλο, ωστόσο η γιγάντια οθόνη του συστήματος infotainment (σ.σ. δεν θα είμασταν υπερβολικοί αν λέγαμε ότι μοιάζει με wide screen τηλεόραση) και η οθόνη που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων πίσω από το ορθογώνιο τιμόνι κάνουν τη διαφορά δίνοντας ξεχωριστό χαρακτήρα στο πρωτότυπο των Βαυαρών. Αξια αναφοράς είναι και η απουσία των πατροπαράδοτων πεντάλ, τα οποία φαίνεται να έχουν αντικατασταθεί από μπουτόν με την ένδειξη "συν" (+) για το γκάζι και πλην (-) για το φρένο.

Μιλώντας για γκάζι και φρένο, λοιπόν, περνάμε στην πηγή ισχύος του πρωτότυπου για την οποία το βαυαρικό στρατόπεδο κρατά τα χαρτιά του ερμητικά κλειστά. Εντούτοις, βάσει των πληροφοριών μας και μερικών λογικών συνδέσεων από όσα έχει επιβεβαιώσει η BMW θεωρείται ασφαλές το συμπέρασμα πως η Vision iNEXT θα έχει αυτονομία έως και 700 χλμ., προερχόμενη από έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρίες χωρητικότητας από 60 έως και 120 kWh. Επιπλέον, υπογραμμίζουμε πως, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις των ανθρώπων της μάρκας, το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από την Vision iNEXT θα έχει μπαταρίες 5ης γενιάς, ενώ αναμένεται να είναι εφοδιασμένο με επίπεδο αυτονομίας 4.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις