Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι σχεδιαστικές αλλαγές του ανανεωμένου Suzuki Vitara εκτείνονται σε ολόκληρο το αμάξωμα.

Νέα είναι τα φωτιστικά σώματα στο εμπρός και το πίσω μέρος.

Ο ανασχεδιασμένος αναλογικός πίνακας οργάνων φιλοξενεί στο κέντρο του μια έγχρωμη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων.

Δύο νέες χρωματικές επιλογές προστίθενται στην παλέτα του Vitara.

Φρεσκαρίστηκε το Suzuki Vitara

31/7/2018

Η Suzuki φρεσκάρει σε όλα τα επίπεδα το Vitara, ένα εκ των δημοφιλέστερων μοντέλων της, προχωρώντας σε αισθητικές αλλαγές αλλά και στην προσθήκη νέων κινητήρων στη γκάμα.

Η τέταρτη γενιά του μικρού SUV της ιαπωνικής φίρμας ανανεώνεται τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμά της, δηλαδή περί το μέσον της εμπορικής της πορείας, (σ.σ. το επίσημο λανσάρισμα είχε γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2014)  παράλληλα με τον εορτασμό των 30 ετών από την κυκλοφορία του μοντέλου συμπεριλαμβάνοντας αλλαγές σε όλα τα πεδία.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση παρατηρούμε τον πλήρως ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα στο εμπρός μέρος, πάνω από τον οποίο εδρεύει η νέα γρίλια, η οποία και πλαισιώνεται από καινούργιας σχεδίασης LED προβολείς. Συνεχίζοντας, το πλαϊνό μέρος διέπεται από μια έντονη γράμμωση κάτω από τις γυάλινες επιφάνειες, ενώ στο κάτω μέρος κάνει την εμφάνισή της μια ρέουσα καμπύλη που καταλήγει πάνω από τους θόλους των πίσω τροχών συνθέτοντας μια μυώδη εικόνα. Στο πίσω μέρος, τέλος, τα βλέμματα τραβούν τα νέα φωτιστικά σώματα με τις οριζόντες «νυχιές», όπως επίσης και ο φρεσκαρισμένος προφυλακτήρας.

Μπαίνοντας στην καμπίνα του ανανεωμένου Suzuki Vitara οι προβολείς πέφτουν στον ανασχεδιασμένο αναλογικό πίνακα οργάνων, που φιλοξενεί στο κέντρο του μεταξύ στροφόμετρου και ταχύμετρου μια έγχρωμη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Από εκεί και έπειτα, το ιαπωνικό στρατόπεδο ισχυρίζεται πως υπάρχουν περιορισμένες αλλαγές στο εσωτερικό που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ύπαρξη μαλακών πλαστικών στο άνω μέρος του ταμπλό, αποτινάσσοντας τις όποιες αστοχίες του παρελθόντος.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα που θα εφοδιάζουν το ανανεωμένο Vitara, η Suzuki ακολουθεί τα σημεία των καιρών (βλ. downsizing) προσθέτοντας τον 1.000άρη Boosterjet υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα ισχύος 111 ίππων, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο πιο γνώριμος κινητήρας χωρητικότητας 1,4 λτ. της ίδιας οικογένειας με απόδοση 140 ίππων και 220 Nm ροπή από τις 1.500-4.000 σ.α.λ.. Όπως και πριν θα υπάρχουν δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις -οι τελευταίες θα εφοδιάζονται με το σύστημα Allgrip-, ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως σε επίπεδο εξοπλισμού ασφάλειας το ανανεωμένο Vitara θα είναι πιο πλούσιο από τη βασική έκδοση έχοντας στη λίστα μεταξύ άλλων σύστημα αποφυγής ακούσιας αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση τυφλού σημείου, ειδοποίηση για αποφυγή σύγκρουσης με διερχόμενο όχημα στο πίσω μέρος κ.α.

Τέλος, σημειώνουμε πως περισσότερες λεπτομέρειες για το φρεσκαρισμένο Suzuki Vitara θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας αργότερα και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το ντεμπούτο του, που υπολογίζεται εντός του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις