Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Φτιάχνει... Juke η Skoda

16/10/2018

Ένα μικρό SUV που να «κινείται μεταξύ Kodiaq και Karoq ετοιμάζει η Skoda.

Την επιθετική της πολιτική θέλει να συνεχίσει η Skoda λανσάροντας ένα μοντέλο που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει ένα από best-seller της γκάμας της για τα επόμενα χρόνια στην αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV που συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τσέχικη μάρκα θέλει μέσα στους επόμενους 12 μήνες να λανσάρει ένα νέο SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από τα Κοdiaq και Κaroq και θα βασίζεται πάνω στην ΜQB A0 πλατφόρμα του VW Group. Διαρροές μέσα από το στρατόπεδο της μάρκας κάνουν λόγο πως το μοντέλο θα αποτελέσει τον αντίπαλο του VW T-Roc, όπως επίσης και άλλων μοντέλων που έχουν διαγράψει τη δική τους πορεία στη συγκεκριμένη κλάση (Nissan Juke, Opel Mokka X, Peugeot 2008 κ.α.) αλλά θα έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις της κατηγορίας του, προσφέροντας παράλληλα και τους περισσότερους χώρους από κάθε άλλο μικρό SUV.

Ο CEO της Skoda Bernhard Maier δήλωσε στο Παρίσι: «Πάντα τοποθετούμε τα μοντέλα μας στο άνω άκρο της κατηγορίας για να έχουν μεγαλύτερο μεταξόνιο και χώρους. Είναι μια κατηγορία που άνοιξε πριν λίγα χρόνια και θέλουμε να συμμετάσχουμε και πάρουμε κάτι από την πίτα».

Όσον αφορά στα μοτέρ, το μοντέλο αναμένεται να υιοθετήσει την γκάμα του αδελφού Τ-Roc, ενώ θα προσφέρεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο. Αντίθετα, όπως αποκάλυψε ο Μaier, δεν θα πρέπει να περιμένουμε να προσφερθεί στο μοντέλο το σύστημα τετρακίνησης της μάρκας, αφού κάτι τέτοιο θα ανέβαζε υπερβολικά την τιμή του μοντέλου.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις