Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Γιατί η νέα Corolla είναι η καλύτερη που φτιάχτηκε ποτέ?

Διαβάστηκε από 8286 αναγνώστες - 16/4/2020

Η νέα Corolla έκανε πάταγο όσο λίγα αυτοκίνητα. Έχει λόγο; Μάλλον έχει λόγους αρκετούς καθώς φέρνει πλέον την υβριδική τεχνολογία σε κάθε νοικοκυριό. Ας δούμε αναλυτικότερα όμως γιατί είναι η καλύτερη Corolla που φτιάχτηκε ποτέ.

Από το 1997, η ιαπωνική εταιρία έδειξε πως δεν θα είναι μία ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία που θα ασχοληθεί με τα υπάρχοντα και γνωστά μηχανικά σύνολα μόνο. ΑντΆ αυτού επένδυσε τεράστια ποσά και εργατοώρες για να δημιουργήσει νέες τεχνολογίες, να τις τελειοποιήσει και να δώσει στον κόσμο μοντέλα που δεν έχει ξαναδεί. Έπειτα από πολλά χρόνια, έχει φθάσει ήδη στην 4η γενιά υβριδικής τεχνολογίας και μετράει πάνω από 12 εκατομμύρια ενεργούς οδηγούς υβριδικών της μοντέλων. Ακριβώς, φανταστείτε μία ολόκληρη Ελλάδα να οδηγεί υβριδικά μοντέλα. 

Η μεγάλη επιστροφή της Corolla, είναι και πρασινότερη
Η επίσημη παρουσίαση της νέας Corolla έφερε τα πάνω κάτω στην αγορά, καθώς εκτός από την ανατρεπτική εμφάνιση και τα άλματα στην ποιότητα, έκανε πιο προσιτή από ποτέ, την υβριδική τεχνολογία. Μάλιστα, για πρώτη φορά ένα μοντέλο της εταιρίας διαθέτει δύο διαφορετικά υβριδικά σύνολα (1.8λτ. και 2.0 λτ.), ενώ επίσης για πρώτη φορά, και η έκδοση σεντάν, μπαίνει στα πράσινα υβριδικά μονοπάτια. Πλέον, η κάποτε άγνωστη αυτή τεχνολογία που φάνταζε για λίγους αλλά και μακρινή, έρχεται σε διάφορες εκδοχές, σε όδιάφορα αμαξώματα. 

Hybrid Technology for dummies
Η τεχνολογία Hybrid, συνδυάζει τη χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα και ενός κινητήρα βενζίνης για την κίνηση του αυτοκίνητου. Οι κινητήρες μπορούν να λειτουργήσουν είτε σε συνεργασία είτε μόνο ο ηλεκτρικός, χαρίζοντας μία δυναμική αίσθηση οδήγησης που συνοδεύεται από μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Δεν χρειάζεστε πρίζα για να φορτίσετε το υβριδικό σας. Αντιθέτως, όσο πιο πολύ φρενάρετε τόπο πιο μακριά θα πάτε «ηλεκτρικά». Πώς γίνεται αυτό; Η ενέργεια που παράγεται δε χάνεται, όπως σε κάθε άλλο αυτοκίνητο, και η μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα φορτίζει συνεχώς, ακόμα και κατά την πέδηση (φρενάρισμα)! Έτσι, αυτή η ενέργεια αποθηκεύεται και μετατρέπεται σε κίνηση αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ οδηγείτε! Χωρίς πρίζες! Χωρίς φόρτιση από εξωτερική πηγή!
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις