Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η BMW αφήνει χωρίς έκδοση Μ τη νέα Σειρά 1

25/6/2019

Όπως και στην προηγούμενη Σειρά 1, έτσι και τώρα, η BMW δεν θα κατασκευάσει κάποια Μ έκδοση αφήνοντας τη Mercedes AMG A 45 και το Audi RS3 χωρίς Βαυαρό αντίπαλο. Δείτε τις δηλώσεις της εταιρείας.

Kαμία διάθεση να κατασκευάσει κάποια πιο σπορ έκδοση υψηλών επιδόσεων για την Σειρά 1 για να την φέρει αντιμέτωπη με την επερχόμενη Mercedes-AMG A 45 και το επόμενης γενιάς Audi RS3 δεν έχει η BMW.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο Carsten Pries, επικεφαλής Προϊόντος της ΒΜW, ο ίδιος δήλωσε πως το τμήμα Μ πρέπει να εστιάσει την προσοχή του στην κατασκευή αυτοκινήτων παγκόσμιας εμβέλειας. Ο ίδιος τόνισε: «Aν κοιτάξεις την αγορά των hot-hatch, δεν είναι μοντέλα που αφορούν την παγκόσμια αγορά».
 

Η νέα Σειρά 1 έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία εμπροσθιοκίνητη, ωστόσο στην έκδοση Μ135i διατίθεται με τετρακίνηση και μπορεί να σταθεί απέναντι στα Audi S3 και Mercedes AMG A 35. Η βαυαρική μάρκα, χωρίς αμφισβήτηση, θα μπορούσε εύκολα να κατασκευάσει ένα ακόμη πιο ισχυρό μοντέλο, ωστόσο ο Pries δεν φαίνεται πως έχει πειστεί για το αν μια τέτοια κίνηση θα είχε νόημα για την μάρκα.
 
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Aν βάλεις μια έκδοση M1 στην κορυφή θα πρέπει να αυξήσεις την τιμή γιατί θα τοποθετήσεις περισσότερα πράγματα σε αυτή. Αλλά στο ερώτημα εάν αυτό θα ήταν καλό για την μάρκα δεν θα απαντούσα αμέσως ναι.»

Έκδοση Μ δεν είχε ούτε η προηγούμενη Σειρά 1 και μάλλον φαίνεται απίθανο να δούμε κάποια τέτοια έκδοση επιδόσεων και στην τωρινή τρίτη γενιά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις