Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Υπεύθυνος για το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι ο Phil Abbott.

Την «καρδιά» του μοντέλου αποτελεί ένας V6 κινητήρας 3,7 λίτρων.

Το Revolution θα λέγαμε πως μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί και «πούπουλο», καθώς το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 675 κιλά.

H Ford φέρνει την «Επανάσταση»

6/11/2018

Ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, το οποίο υπόσχεται καλές επιδόσεις, προσιτή τιμή και διαθέτει κινητήρα από τη Ford έρχεται για να φέρει, όπως το ίδιο υποστηρίζει, την «Επανάσταση».

Υπεύθυνος για το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο είναι ο Phil Abbott, ένας από τους συνιδρυτές της Radical Sportscars, ο οποίος ονόμασε το νέο πιστάδικο μοντέλο Revolution (Επανάσταση), στοχεύοντας να φέρει σε ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής την τεχνολογία και την ασφάλεια που διαθέτουν τα αυτοκίνητα LMP.
 
Την «καρδιά» του μοντέλου αποτελεί ένας V6 κινητήρας 3,7 λίτρων ο οποίος παράγει 300 ίππους και συνδέεται με ένα εξατάχυτο κιβώτιο 3ΜΟ, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία WRC και σχεδιασμό παρόμοιο με αυτό που έχουν τα τιμόνια στα μονοθέσια της Formula 1.

Το Revolution θα λέγαμε πως μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί και «πούπουλο», καθώς το βάρος του ανέρχεται μόλις στα 675 κιλά, έχοντας περιοριστεί κυρίως χάρη στη εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα. Από κει και πέρα ο κατασκευαστής αναφέρει πως η «Επανάσταση» επωφελείται από μικρό κόστος συντήρησης καθώς το πρώτο σέρβις θα γίνει μετά από 10.000 χιλιόμετρα. Επιπλέον υποστηρίζει πως το αυτοκίνητο είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους οδηγούς που ενδιαφέρονται να τρέξουν σε πίστα, όσο και για επαγγελματίες τους είδους.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως για την κατασκευή του μοντέλου ο Phil Abbott συνεργάστηκε με τους Simon Cox, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της General Motors και της Infiniti, και με τον Pete Watts που μεταξύ άλλων έχει θητεύσει στην Bentley, Bugatti, McLaren και στην BAR της F1.
 
Τέλος σε ότι αφορά την τιμή του το Revolution θεωρείται πως είναι προσιτή προς τους ενδιαφερόμενους καθώς θα κοστίζει λιγότερο από 100.000 λίρες (περίπου 114.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις