Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Hyundai κάνει τεράστια επένδυση στο υδρογόνο

Η Hyundai κάνει τεράστια επένδυση στο υδρογόνο

12/10/2021

Σύμφωνα με ανακοινώσεις η Hyundai είναι έτοιμη να επενδύσει στην αγορά, για την ανάπτυξη του υδρογόνου, στοχεύοντας στην δημιουργία 2 εργοστασίων με «budget» άνω των 950 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Hyundai ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει δύο νέα εργοστάσια κυψελών καυσίμου στη Νότια Κορέα για να επιταχύνει την ανάπτυξη του υδρογόνου, πάνω στο οποίο, έχει βασίσει την στρατηγική του για το άμεσο μέλλον με τη δημιουργία οχημάτων αλλά και εγκαταστάσεων.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

2 εργοστάσια, αξίας 950 εκ.ευρώ

Η εταιρεία ανέφερε πως θα επενδύσει 1,3 τρισεκατομμύρια Γουόν, ποσό δηλαδή , περισσότερα από 950 εκατομμύρια ευρώ, για τη δημιουργία δύο εργοστασίων στη Νότια Κορέα που θα αρχίσουν να παράγουν κυψέλες καυσίμου από το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η Hyundai εκτιμά ότι θα παράγουν 100.000 κυψέλες καυσίμου υδρογόνου ετησίως, όταν τα εργοστάσια θα είναι πλήρως λειτουργικά.
 
Τα νέα εργοστάσια θα ενταχθούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Hyundai στην πόλη Chungju που παράγει μονάδες κυψελών καυσίμου από το 2018. Ωστόσο, είναι σε θέση να κατασκευάζει μόνο 23.000 συστήματα κυψελών υδρογόνου ετησίως.
 
«Παρά το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει, συμπεριλαμβανομένου του COVID-19, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την μεγάλη επένδυση , για να εξασφαλίσουμε την κορυφαία ανταγωνιστικότητα στην αγορά στην παγκόσμια βιομηχανία κυψελών καυσίμου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Sung Hwan Cho, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Mobis. «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε περισσότερο σε εγκαταστάσεις και θα ενισχύσουμε την ικανότητά μας στην έρευνα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου».  
 

«Στα σκαριά» και σπορ αυτοκίνητο με υδρογόνο

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε, πως πρόσφατα η Hyundai είχε κάνει φανερά τα σχέδια της για το υδρογόνο, παρουσιάζοντας ένα νέο σπορ πρωτότυπο με κυψέλες υδρογόνου, με την ονομασία Visio FK.  

«Ποντάρει» σημαντικά στο υδρογόνο η Hyundai
Επενδύει 950 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία δύο εργοστασίων.
Θέλει να αυξήσει την παραγωγή των συστημάτων κυψελών καυσίμου.
Άραγε πράττει σωστά η Hyundai κάνοντας αυτή την μεγάλη επένδυση;

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε