Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Lada φέρνει τον πρώτο της «αγρότη»

5/12/2018

Η Lada μας έχει συνηθίσει σε σκληροτράχηλες κατασκευές ωστόσο εκείνο που δεν έχουμε δει ακόμα στη μακρόχρονη ιστορία της είναι ένα Pick-Up μοντέλο. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα;

Εδώ και δεκαετίες η Lada κρατά ψηλά το λάβαρο των σκληροπυρηνικών off road οχημάτων με... πρωτοπαλίκαρο το Niva. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια η ρώσικη μάρκα έχει κάνει στροφή στην ποιότητα, μετά την ενσωμάτωσή της στην «οικογένεια» της Renault. Νέα μοντέλα με πιο ευρωπαϊκό προσανατολισμό έχουν έρθει στο προσκήνιο και αυτό που φημολογείται ότι μπορεί να δούμε από τη Lada εν καιρώ είναι το πρώτο Pick-Up μοντέλο στην ιστορία της.

Έχοντας ως βάση αυτές τις φήμες, λοιπόν, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές της X-Tomi Design προχώρησαν στη δημιουργία μιας πρότασης βασισμένης στο X-Ray Cross, το compact διαστάσεων crossover της μάρκας, στο οποίο κατ΄ουσίαν μίκρυναν το χώρο για τους πίσω επιβάτες και προστέθηκε καρότσα. Αυτό που διακρίνεται με την πρώτη ματιά είναι η αύξηση του μεταξονίου, κάτι που επιφέρει και την όποια διαφορά σε συνολικό μήκος, με το υπόλοιπο σύνολο να παραμένει ίδιο. Αναφορικά με το XRay Cross, υπενθυμίζουμε πως βασίζεται στην πλατφόρμα B0 στην οποία «πατάει» και το Dacia Sandero και έχει απόσταση ρεκόρ από το έδαφος (215 χλστ.) για τα δεδομένα της μάρκας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μηχανικό σύνολο του επικείμενου πρώτου Pick-Up της Lada δεν αποκλείεται να συναντήσουμε τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,8 λτ. απόδοσης 122 ίππων, της downgraded εκδοχής του μοτέρ που εφοδιάζει το Vesta Sport, για την αγορά της Ρωσίας. Βέβαια, σε περίπτωση που η ευρωπαϊκή αγορά βρεθεί στο στόχαστρο των Ρώσων θεωρείται δεδομένη η επιστράτευση κάπου ντίζελ μοτέρ από την ευρεία γκάμα του Renault Group, αν και όλα αυτά προς το παρόν βρίσκονται καθαρά στη σφαίρα της φαντασίας.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο ατού του μελλοντικού Pick-Up της Lada είναι το κόστος απόκτησης, το οποίο και αναμένεται ιδιαίτερα χαμηλό παίρνοντας ως δεδομένο την τιμή του X-Ray Cross που ξεκινά από τις 9.627 ευρώ για τη ρώσικη αγορά.

Εσείς θα θέλατε να δείτε τα μοντέλα της Lada στους ελληνικούς δρόμους και πολύ περισσότερο θα σας άρεσε ένα Pick-Up δια χειρός της ρώσικης φίρμας;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις