Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Mazda με νέο κινητήρα Wankel?

26/6/2019

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες από πατέντα της Mazda που αναφέρεται σε έναν υπερτροφοδοτούμενο Wankel κινητήρα. Φήμες θέλουν τη φίρμα να δουλεύει πάνω σε ένα μοντέλο που θα φέρει το συγκεκριμένο μοτερ.

Αν και κατά το παρελθόν είχε γίνει γνωστό πως η επιθυμία της Mazda ήταν να φέρει στην αγορά ένα νέο σπορ αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα, οι Ιάπωνες είχαν ξεκαθαρίσει πως θα προχωρούσαν σε μία τέτοια κίνηση, μόνο αν ο κινητήρας αυτός θα ανταποκρινόταν στους στόχους απόδοσης που είχαν θέσει.


 

Έτσι δεν αποκλείεται αυτές οι εικόνες να σημαίνουν πως οι μηχανικοί της εταιρείας να έφτασαν στον στόχο τους. Μάλιστα σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, οι εικόνες παρουσιάζουν ένα νέο σχεδιασμό του τούρμπο, ο οποίος θα είναι αποκλειστικός για το εν λόγω μηχανικό σύνολο.


 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από τη μάρκα. Ενώ είναι, βέβαια, γνωστό πως σκοπεύει να εισαγάγει την επιλογή ενός περιστροφικού κινητήρα ως προέκταση της γκάμας για τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα οχήματα, από τις εικόνες δε φαίνεται κάτι τέτοιο.


 
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2015 που έκανε την εμφάνισή του το RX-Vision Concept της Mazda υπάρχει η ελπίδα πως κάποια στιγμή θα μπει στη γραμμή παραγωγής, ίσως μέχρι το 2020, ώστε να εορταστούν τα 100α γενέθλια της μάρκας. Όμως, τον Οκτώβριο του 2017 ο επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mazda, Kiyoshi Fujiwara αρνήθηκε κάτι τέτοιο, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως κάποια στιγμή ένα νέο σπορ μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα θα κατασκευαστεί.
   
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει: «Αναπτύσσουμε ακόμα περιστροφικούς κινητήρες για σπορ αυτοκίνητα. Η τεχνολογία πηγαίνει καλά, αλλά αν αργότερα ξεκινήσουμε ένα τέτοιο μοντέλο θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμα περισσότερα τεχνολογικά συστήματα όπως η αυτόνομη οδήγηση, η ηλεκτροκίνηση ...».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις