Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Mazda στον «κόσμο» των exotic cars?

17/3/2020

Θα μπορούσε η Mazda να εισχωρήσει στον κόσμο των exotic cars? Μέχρι και σήμερα, η Ιαπωνική βιομηχανία δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο εξωτικό μοντέλο, αν και πολλοί το RX7 το κατατάσσουν σε αυτή την κατηγορία. Σχέδια ανεξάρτητου σχεδιαστή, αναταράσσουν τα νερά και μας βάζουν σε σκέψεις...

Στο άκουσμα της κατηγορίας exotic cars, σίγουρα δεν θα σκεφτείς κάποιο αυτοκίνητο της Mazda. Η Ιαπωνική βιομηχανία έχει αφοσιωθεί στην παραγωγή premium αυτοκινήτων για όλο τον κόσμο και όχι για μια «χούφτα» ανθρώπους... 



Ο ανεξάρτητος σχεδιστής Joseph Robinson δεν δείχνει να συμφωνεί όμως με αυτή την πολιτική, και παρουσίασε τη δική του εκδοχή για το πώς θα μπορούσε να είναι ένα supercar της Mazda. Βασισμένο στην σχεδιαστική προσέγγιση της Ιαπωνικής βιομηχανίας, ο Robinson σχεδίασε ένα αυτοκίνητο με καμπυλωτό αμάξωμα αλλά και πολύ επιθετική γραμμή.
Το σχέδιο είναι άκρως φουτουριστικό και πρωτοπόρο για τα δεδομένα της Mazda, αλλά στην περίπτωση που κατέληγε στην παραγωγή, θα ενθουσίαζε το κοινό, με την εμφάνιση «καρχαρία».



Μέσα στο πνεύμα της εποχής, ο σχεδιαστής του μοντέλου 
φαντάζεται να παίρνει ισχύ από ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, αν και οι λάτρεις της Mazda θα προτιμούσαν ένα μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις