Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το Mazda που θα ερωτευτείς…

Διαβάστηκε από 6059 αναγνώστες - 1/11/2019

Είναι κάποιες στιγμές που η καρδιά χτυπά πιο δυνατά και πιο γρήγορα από τις άλλες φορές… Είναι ο έρωτας που σε κάνει να χάνεις την λογική σου, και να αντιδράς με περίεργο τρόπο, απέναντι (ακόμα) και σε άψυχα πράγματα. Ναι υπάρχει έρωτας ανάμεσα στους ανθρώπους και τις λαμαρίνες των αυτοκινήτων, που διαρκεί για μια ολόκληρη ζωή, χωρίς πρέπει και μη…

Το κυρίαρχο αυτό συναίσθημα, έχει οδηγήσει πολλές φορές την ζωή μας, είτε σε σωστά, είτε σε λάθος μονοπάτια. Αλλωστε, δεν έχει καμιά σημασία το αποτέλεσμα, αλλά η διαδρομή στον έρωτα. Όλα αυτά τα συναισθήματα μπορεί να στα ξυπνήσει ένα αυτοκίνητο, από την πρώτη ματιά, όπως κάνει αυτή την στιγμή το project μιας ομάδας νεαρών φοιτητών από την Ιαπωνία, με το Mazda RX-8 Vision Concept. Η αναμονή για ένα νέο performance μοντέλο καλά κρατεί, αφού λίγο διάστημα πριν, ακόμα συζητούσαμε για το φαινόμενο Mazda RX-9, βασισμένο επάνω στο πρωτότυπο που παρουσίασε η Ιαπωνική βιομηχανία 4 χρόνια πριν.



Η ομάδα των φοιτητών βάλθηκαν να τρελάνουν τους φίλους των περιστροφικών αυτοκινήτων, αφού κατασκεύασαν ένα άκρως επιθετικό και δυναμικό αυτοκίνητο, με βάση ένα RX-8. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Έκθεση του Τόκυο και πραγματικά τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του. Ο σχεδιασμός του ουσιαστικά είναι μια μίξη του «ρο-χι-8» και του Vision Concept. Υιοθετώντας τα καινούργια χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων της Mazda, στον πρόβολο του αυτοκινήτου θα συναντήσεις τα λεπτά εμπρός φώτα, να αγκαλιάζουν την μεγάλη νίκελ μάσκα του προφυλακτήρα. Οι φουσκωμένοι θόλοι έχουν χωνέψει τους τεράστιους τροχούς με τις εντυπωσιακές retro ζάντες, ενώ η πλαϊνή σχεδίαση των sideskirts «σβήνει» ιδανικά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.



Αν παρατηρήσεις από πίσω καλά το αυτοκίνητο θα βρεις αρκετές ομοιότητες με το τελευταίας γενιάς MX-5, αν και αυτό που θα σου τραβήξει το βλέμμα είναι η αεροτομή στο κάτω μέρος του πίσω παρμπρίζ.

Μπορεί να μην το δούμε ποτέ σε παραγωγή, ούτε θα έχουμε την τύχη να το αντικρύσουμε έστω από κοντά, αλλά σίγουρα είναι μια πολύ εντυπωσιακή κατασκευή που θα προκαλούσε τεράστιο ενδιαφέρον και έρωτα στο φανατικό κοινό της Ιαπωνικής βιομηχανίας.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις