Έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στον κόσμο, του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκεται εδώ και χρόνια στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell.

Η SEAT αξιοποιεί τον ήλιο (+vid)

Διαβάστηκε από 1067 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/6/2018

Έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στον κόσμο, του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, βρίσκεται εδώ και χρόνια στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell, με την προσφορά του να είναι πολύ σημαντική.

 
   
Η Ισπανία και η Νότια Ευρώπη απολαμβάνουν μεταξύ 2.500 και 3.000 ωρών ηλιακής ακτινοβολίας ετησίως, μια σημαντική πηγή ενέργειας που εκμεταλλεύεται η SEAT χάρη σε έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.
 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η φίρμα στη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση έκταση 276.000 τετραγωνικών μέτρων που ισοδυναμεί με 40 γήπεδα ποδοσφαίρου, η εταιρεία εγκαινίασε συνολικά έξι φωτοβολταϊκούς σταθμούς το 2013 με περισσότερους από 53.000 ηλιακούς συλλέκτες. Η εγκατάσταση αυτή, που βρίσκεται στις στέγες του εργοστασίου και στην περιοχή προσωρινής φύλαξης οχημάτων, έχει παράξει πάνω από 112 εκατομμύρια kWhαπό την στιγμή που τέθηκε σε λειτουργία.
 
Περισσότερο από 17 εκατομμύρια kWh παράγονται σε αυτή την εγκατάσταση κάθε χρόνο, αρκετή ενέργεια, όπως αναφέρει η SEAT για την κάλυψη των αναγκών μιας πόλης με 15.000 κατοίκους ή για την φόρτιση 3.000 κινητών τηλεφώνων κάθε μέρα για ένα ολόκληρο έτος. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια επαναχρησιμοποιείται και αντιπροσωπεύει το 6% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας που απαιτείται από όλη την εγκατάσταση του εργοστασίου στο Martorell, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ενέργεια αυτή επέτρεψε την παραγωγή 67.000 αυτοκινήτων από τότε που τέθηκε σε λειτουργία.

Η λειτουργία της εγκατάστασης έχει ως υπεύθυνο συντήρησης ένα drone που πετάει πάνω από όλο το εργοστάσιο μία φορά το μήνα, εξοπλισμένο με οπτικό αισθητήρα και θερμογραφική κάμερα, για να πραγματοποιήσει ανάλυση των πάνελς και να επαληθεύσει τη λειτουργία τους. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 16 πτήσεις ελέγχου σε ύψος 35 μέτρων.
 
Τέλος η μάρκα υποστηρίζει πως η εγκατάσταση αυτή βοηθά επίσης στην εξασφάλιση καθαρότερου αέρα, καθώς μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 4.000 τόνους. Η μείωση αυτή είναι συγκρίσιμη με το αποτέλεσμα που θα μπορούσαν να πετύχουν πέντε Central Parks της Νέας Υόρκης μαζί, ένας πράσινος πνεύμονας 17 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στόχος της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων να μειώσει κατά το ήμισυ την κατανάλωση νερού, τις εκπομπές CO2 και τα απόβλητα σε σχέση με το 2010.

Tags: SEAT
Ψάχνεις για Service;
 
   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ