Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Skoda προλογίζει το Kodiaq RS (+video)

14/9/2018

Το πρώτο RS SUV της Skoda βρίσκεται προ των πυλών, ωστόσο μέχρι την επίσημη αποκάλυψή του στο Παρίσι, η τσέχικη φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα ένα άκρως αποκαλυπτικό video.

Η Skoda έχει φροντίσει να δημιουργήσει πέπλο μυστηρίου γύρω από το πρώτο SUV μοντέλο της που θα «φορέσει» το έμβλημα RS, το οποίο αποτελεί τα αρχικά των λέξεων Rally Sport. Υπενθυμίζουμε πως, από το 2017 έχουν επιβεβαιωθεί οι φήμες που θέλουν το μεγάλο SUV της Skoda να μπαίνει στην RS οικογένεια. Σήμερα, ομως, το τσέχικο στρατόπεδο επέλεξε να ξετυλίξει το κουβάρι των αποκαλύψεων για το επερχόμενο «καυτό» μοντέλο, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, δίνοντας στο φως της δημοσιότητας ένα νέο teaser video.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και από όσα μπορούμε να διακρίνουμε από το video, η κορυφαία έκδοση του Kodiaq θα εφοδιάζεται με LED προβολείς, ψηφιακό πίνακα οργάνων που στο οδηγικό προφίλ Sport θα απεικονίζει το στροφόμετρο στο κέντρο, μεγάλων διαστάσεων τροχούς, αλλά και ένα νέο για τη μάρκα σύστημα εν ονόματι Dynamic Sound Boost.

Αναφορικά με το τελευταίο, πρόκειται για έναν ενισχυτή ήχου που κάνει τεχνητά πιο «άγριο» και μπάσο τον θόρυβο της εξάτμισης του 2.0 Bi-Τurbo TDI κινητήρα του γερμανικού group με ισχύ 240 ίππων ανάλογα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης. Πληροφορίες για τη ροπή που θα αποδίδει το μοτέρ δεν υπάρχουν προς το παρόν, ωστόσο κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν πως θα κυμανθεί κοντά στα 500 Nm, όση είναι και η απόδοση στα Tiguan και Passat. Σε ό,τι αφορά τώρα τη μετάδοση της κίνησης του Kodiaq RS δεδομένος θεωρείται ο εφοδιασμός του με DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως επίσης και με το σύστημα τετρακίνησης AWD.
 
Κλείνοντας, χωρίς να είναι ορατές πολλές λεπτομέρειες για την εμφάνιση του μοντέλου λόγω του φωτισμού και της γωνίας ληψης, θεωρείται δεδομένη η ενσωμάτωση σπορ στοιχείων όπως ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς, ζάντες μεγαλύτερων διαστάσεων, διπλές απολήξεις της εξάτμισης, αεροτομή και τα χαρακτηριστικά λογότυπα vRS στη μάσκα και το πίσω μέρος προκειμένου να γίνει πιο «επιθετική» η εικόνα του μεγάλου SUV.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις