Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

H VW ετοιμάζει sport έκδοση του ID.4

7/1/2021

Το νέο ID.4 GTX θα είναι τετρακίνητο και ισχυρό, αφού θα έχει 302 άλογα από 2 κινητήρες. Θα χρειάζεται 6,2 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία 0-100km/h και θα διανύει 470km με μία φόρτιση.

Η VW σκοπεύει να προσφέρει πιο sport εκδόσεις στα μοντέλα της ηλεκτρικής της γκάμας, και όπως φαίνεται, κάνει την αρχή από το ID.4.

Ο Επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης της εταιρείας, Matthias Rabe, δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με το επερχόμενο ID.4 GTX: «Αυτή τη στιγμή, η έκδοση επιδόσεων χρειάζεται τετρακίνηση. Οδήγησα ένα πρωτότυπο μοντέλο δοκιμής (του ID.4 GTX), και έχει φανταστική απόκριση, ενώ πλαγιολισθαίνει εκπληκτικά. Ελέγχεται εύκολα και κάνει ακριβώς ό,τι του πεις».

Το ID.4 GTX θα διαθέτει 2 κινητήρες, οι οποίοι θα αποδίδουν συνδυαστικά 302 άλογα και 460Nm ροπής, ενώ η ισχύς θα μεταφέρεται και στους 4 τροχούς. Το μοντέλο θα επιτυγχάνει χρόνο 0-100km/h σε 6,2 δευτερόλεπτα, αρκετά λιγότερα σε σχέση με το απλό ID.4 που χρειάζεται 8,5 δευτερόλεπτα για την ίδια διαδικασία. Λόγω της μεγαλύτερης ισχύος, η αυτονομία του μοντέλου θα μειωθεί, και το δυνατό ηλεκτρικό crossover θα μπορεί να κάνει 470km με μία φόρτιση, δηλαδή 50km λιγότερα συγκριτικά με τα απλά μοντέλα. Αυτές οι τιμές είναι σε κύκλο WLTP.



Το αυτοκίνητο αναμένεται να έχει και οπτικές διαφοροποιήσεις, προκειμένου να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ID.4. Σε φωτογραφίες που δείχνουν το όχημα δοκιμής, παρατηρούμε φώτα ημέρας στις γωνίες του προφυλακτήρα, ενώ η απόσταση από το έδαφος δείχνει πως είναι μικρότερη, υποδεικνύοντας πως το sport ID.4 GTX ενδέχεται να είναι χαμηλότερο. Δεν φαίνεται κάποια άλλη οπτική αλλαγή μέχρι στιγμής, αλλά ίσως η εταιρεία χρησιμοποιεί επί σκοπώ το αμάξωμα της απλής έκδοσης, σαν μέθοδο καμουφλάζ.

Το νέο VW ID.4 GTX αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την άνοιξη. Η VW δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ID.3 GTX, με παρόμοια φιλοσοφία.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις