Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μοντέλο θα υιοθετήσει την σχεδιαστική ταυτότητα του coupe στο σύνολο του.

Η coupe σχεδίαση του μοντέλου αυτή τη φορά αλλάζει δραματικά .

H νέα 8άρα σε cabrio & shooting-brake!

18/6/2018

Μια πρώτη ιδέα για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η νέα Σειρά 8 τόσο σε convertible όσο και σε cabrio δίνουν οι σχεδιαστές της X-Tomi Design. Ποιο διαλέγετε;

Λίγες μόνο μέρες μετά την παρουσίαση της νέα Σειράς 8 που επέστρεψε μετά από σχεδόν 20 χρόνια απουσίας, έχουν έρθει ήδη στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι σύντομα θα παρουσιαστεί και μια convertible εκδοχή του μοντέλου πριν το τέλος του 2018.

Δεν είναι δύσκολο να φανταστούμε πως θα μοιάζει, δεδομένου πως το μοντέλο θα υιοθετήσει την σχεδιαστική ταυτότητα του coupe στο σύνολο του, με εξαίρεση φυσικά την οροφή. Αν τελικά γίνει το convertible πραγματικότητα, τότε θα αποτελέσει το δεύτερο μέλος της οικογένειας πριν ακολουθήσει μετά από λίγο χρονικό διάστημα και το Gran Coupe 4θέσιο σεντάν.

Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές στην X-Tomi Design πάντως, παρουσίασαν την δική τους πρόταση και για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η 8άρα και σε έκδοση shooting-brake. Η coupe σχεδίαση του μοντέλου αυτή τη φορά αλλάζει δραματικά μιας και το πίσω μέρος μεγαλώνει αρκετά και χάνει κάποια από αεροδυναμικά του χαρακτηριστικά. Μέχρι τώρα πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό ότι η ΒΜW σχεδιάζει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων θα μπορούσε φυσικά να μείνει ίδια. Στην βενζίνη, η νέα Σειρά 8 εξοπλίζεται στην έκδοση M850i xDrive Coupe M Performance με ένα 4,4 λίτρων V8 μοτέρ απόδοσης 530 ίππων και 750 Nm ροπής με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα και τα 0-100 χλμ./ώρα να γίνονται σε 3,7 δλ. Η diesel επιλογή 840d xDrive απαρτίζεται από ένα 6κύλινδρο 3λιτρο μοτέρ απόδοσης 320 ίππων και 670 Νm ροπής που δίνει την δυνατότητα στην 8άρα να φτάνει την ίδια τελική με τα 0-100 χλμ./ώρα να γίνονται όμως 4,9 δλ. Και οι δύο επιλογές εξοπλίζονται με σύστημα τετρακίνησης και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic.

Εσείς τι λέτε; Ποιο σας αρέσει περισσότερο;
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις