Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποιες ζάντες είναι προτιμότερες για ένα αυτοκίνητο, οι σιδερένιες ή οι ζάντες αλουμινίου;

Ζάντες Αλουμινίου vs Ζάντες Σιδερένιες (+video)

28/3/2019

Ποιες ζάντες είναι προτιμότερες για ένα αυτοκίνητο, οι σιδερένιες ή οι ζάντες αλουμινίου? Την απάντηση στο ερώτημα δίνει ένα πείραμα που έγινε, βάζοντας τους δύο «μονομάχους» στην… πρέσα!!

Για την ομορφιά δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιδικίας, αφού οι ζάντες αλουμινίου είναι αυτές που διαθέτουν ξεκάθαρα καλύτερη εμφάνιση απ ότι οι σιδερένιες, ωστόσο ποια ζάντα θα αντέξει καλύτερα όταν κληθεί να αντιμετωπίσει μια τεράστια λακκούβα στο δρόμο;
 
Η απάντηση αυτή δίδεται μέσω ενός βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο. Εκεί οι άνθρωποι του καναλιού Hydraulic Press Channel χρησιμοποίησαν μία πρέσα 150 τόνων σπάζοντας αλουμινένιες και σιδερένιες ζάντες οι οποίες συνοδεύονταν από ελαστικά. Μάλιστα για να υπάρχει καλύτερη εικόνα οι τροχοί πρεσαρίστηκαν μέχρι να σπάσουν, τόσο σε κάθετη όσο και σε οριζόντια θέση.

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν ότι οι ζάντες αλουμινίου έχουν μεγαλύτερη ακαμψία και απαιτούν περισσότερη δύναμη για να σπάσουν, αλλά όταν συμβαίνει αυτό γίνονται κομμάτια, σε αντίθεση με τις σιδερένιες οι οποίες απορροφούν τους κραδασμούς και αλλοιώνονται, χωρίς ωστόσο να σπάσουν.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως ένα ακόμα προτέρημα των σιδερένιων ζαντών είναι το μικρότερο κόστος, κάτι που σημαίνει πως αν υπάρξει θέμα αντικατάστασης γίνεται πιο ανώδυνο για την τσέπη μας, σε αντίθεση με τις αλουμινένιες ζάντες, οι οποίες προσφέρουν και σε άλλους τομείς πέραν της ομορφιάς και της αντοχής.
 
Εσείς τι θα επιλέγατε σιδερένιες ή αλουμινένιες ζάντες? Δείτε το βίντεο για να πάρετε μια άποψη από το τεστ.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις