Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ηλεκτρική Mercedes C-Class: Ντεμπούτο το 2024

Ηλεκτρική Mercedes C-Class: Ντεμπούτο το 2024

24/5/2022

Η Mercedes φαίνεται να ετοιμάζει την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της C-Class, η οποία θα βασίζεται στη νέα MMA πλατφόρμα, προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και προγραμματισμένη να παρουσιαστεί το 2024.

Το 2024 η ηλεκτρική EDC

H ηλεκτρική οικογένεια EQ της Mercedes δε σταματά να μεγαλώνει, έχοντας μοντέλα από πολυτελή σεντάν μέχρι και μεγάλα SUV. Αυτό όμως που έλειπε, ήταν ένα μοντέλο στην ίδια κατηγορία με το Tesla Model 3, κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει σχετικά σύντομα με την έλευση της ηλεκτρικής C-Class με το όνομα EQC.

Πάνω στην καινούρια ΜΜΑ πλατφόρμα

Το νέο σεντάν EQC δεν θα βασιστεί πάνω στην EVA πλατφόρμα που έχουμε δει στις EQE και  EQS, αλλά ούτε στην MRA II πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η συμβατική C-Class. Αντιθέτως, η ΜΜΑ πλατφόρμα θα αναλάβει να αποτελέσει τη βάση του νέου σεντάν. Έτσι λοιπόν, θα δούμε αρκετές τεχνολογίες που γνωρίσαμε στο EQXX concept, με το μοντέλο να είναι πιο ψηλό όμως και πιο μακρύ, προσφέροντας περισσότερους χώρους για τους επιβάτες. Η εμφάνισή της θα είναι σε πιο διακριτικά πλαίσια, ακολουθώντας τη τρέχουσα σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας.

Νέας τεχνολογίας κινητήριο σύνολο θα προσφέρει τεράστια αυτονομία

Σε ότι αφορά τα κινητήρια σύνολα, η νέα EQC θα εφοδιάζεται με ένα νέο τύπο αποδοτικών ηλεκτροκινητήρων και μπαταρίες υψηλής πυκνότητας, που μαζί με την αρκετά καλή αεροδυναμική θα προσφέρουν μία μεγάλη αυτονομία στο ηλεκτρικό μοντέλο. Κάπου εδώ, να αναφέρουμε πως η Mercedes Vision EQXX έχει ηλεκτρική αυτονομία σχεδόν 1.000 χλμ.


Έρχεται η ηλεκτρική C-Class!
Με το όνομα EQC θα κάνει ντεμπούτο το 2024.
Θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα ΜΜΑ.
Αναμένεται να έχει τεράστια αυτονομία.
Θα δούμε τις τεχνολογίες της EQXX στην παραγωγή.
Θα ήθελες να δεις ένα μοντέλο στην παραγωγή με όλες τις καινοτομίες της EQXX;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε