Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ηλεκτρική Mercedes με 750 άλογα

30/3/2019

Η Mercedes-Benz παρουσίασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο εν ονόματι EQ Silver Arrow με 750 ίππους και ρετρό σχεδιαστικά στοιχεία που παραπέμπουν στην αγωνιστική W 125 του 1937.

H Γερμανική premium φίρμα παρόλο που λογίζει το ηλεκτρικό concept ως εκθεσιακού χαρακτήρα αυτοκίνητο έδωσε στη δημοσιότητα κάποια λιγοστά τεχνικά χαρακτηριστικά του EQ Silver Arrow. Σε ό,τι αφορά την ιπποδύναμη του ηλεκτρικού συνόλου, το οποίο αντλεί ενέργεια από τις μπαταρίες που εδρεύουν κάτω από το μυώδες αμάξωμα και ψύχονται μέσω των πλευρικών αεραγωγών, αυτή ορίζεται στα 750 άλογα με την αυτονομία να αγγίζει, σύμφωνα πάντα με τη Mercedes έως και τα 400 χλμ. σε κύκλο μέτρησης WLTP. 

Αισθητικά, το πρωτότυπο έχει πλήθος επιρροών από τους αγωνιστικούς του προγόνους, έχοντας ενσωματωμένα ουκ ολίγα στοιχεία φουτουριστικής σχεδίασης με το λογότυπο EQ να κοσμεί το εμπρός και το πλαϊνό μέρος. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθούν οι ζάντες 24 και 26 ιντσών -εμπρός και πίσω αντίστοιχα- που απαρτίζονται από 168 ακτίνες έκαστη σε ρόζ χρυσό χρώμα και έρχονται να ολοκληρώσουν την πλούσια εικόνα.

Τέλος, παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε video από μια πρώτη επαφή με το πρωτότυπο μονοθέσιο:
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις