Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αναμένεται αργά ή γρήγορα να προσφερθεί με ηλεκτρική E-Tron έκδοση με αυτονομία 500 χλμ.

Hλεκτρικό το Audi Q2 για την Κίνα;

2/1/2018

Η Audi σχεδιάζει να προσφέρει στην Κίνα μια «μακρύτερη» εκδοχή του Q2 crossover για να ικανοποιήσει τα θέλω των εκεί πελατών της. Δείτε τι ετοιμάζει.

Είναι γνωστό πλέον πως μέσα στο 2018 η Audi θα μεγαλώσει τις διαστάσεις του Q2, που αποτελεί το μικρότερο crossover της μάρκας, ώστε να δημιουργήσει ένα Q2 L (Long-Wheelbase) ενώ θα προβεί και στις απαραίτητες διαφοροποιήσεις για να ταιριάξει πιο αρμονικά στα θέλω της κινέζικης αγοράς, όπου πρόκειται να λανσαριστεί.

Πληροφορίες για το μοντέλο αυτό έρχονται στο φως της δημοσιότητας με το σταγονόμετρο, ωστόσο σύμφωνα με πηγές, αναμένεται αργά ή γρήγορα να προσφερθεί με ηλεκτρική E-Tron έκδοση με αυτονομία 500 χλμ. Μέχρι να γίνει αυτό, το Q2 L θα λάβει 3 μοτέρ βενζίνης (1.000αρι TSI, 1.400άρι και δίλιτρο TFSI) που θα συνεργάζονται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Φυσικά, στις κορυφαίες εκδόσεις του, το Audi Q2 L θα προσφέρεται και με σύστημα τετρακίνησης.

Η επιλογή της γερμανικής μάρκας να μεγαλώσει το μεταξόνιο του Q2 για την αγορά της Κίνας δεν πρέπει να εκπλήσσει καθώς σύμφωνα με έρευνες, οι Κινέζοι προτιμούν μοντέλα ευρύχωρα χωρίς απαραίτητα να χρειαστεί να επιλέξουν το αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο που σε αυτή τη περίπτωση είναι το Q3, του οποίου η νέα γενιά αναμένεται πολύ σύντομα.

Το «μακρύτερο» αυτό Audi Q2 είναι απίθανο να το δούμε στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις