Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το F-150.

Ηλεκτρικό το F-150

18/1/2019

Έκπληξη προκάλεσαν οι δηλώσεις το προέδρου της Ford ότι το F-150 θα προσφερθεί στην επόμενη γενιά του και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η Ford έχει εδώ και καιρό κάνει γνωστή την πρόθεση της να λανσάρει ένα υβριδικό F-150, ωστόσο η μάρκα φαίνεται πως ετοιμάζει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του συγκεκριμένου pick-up.

O Jim Farley, πρόεδρος της Ford δήλωσε σε συνέντευξή του πως θα «ηλεκτρίσει την F-Σειρά τόσο με ηλεκτρικές μπαταρίες όσο και με υβριδική έκδοση» με σκοπό να παγιοποιηθεί το μέλλον της εταιρείας στην συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων. Η είδηση για ένα πλήρως ηλεκτρικό F-150 έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην ΗΠΑ και χρειάστηκε να προχωρήσει σε νέες δηλώσεις ο επικεφαλής Επικοινωνίας της μάρκας, Μark Levine, για να επιβεβαιώσει πως είναι όντως αυτά τα σχέδια της μάρκας.
 
Η επόμενη γενιά του μοντέλου θα λανσαριστεί το 2020 με την πλήρως ηλεκτρική έκδοση να ακολουθεί λίγο αργότερα. Μέχρι στιγμής, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας γενιάς δεν έχουν γίνει γνωστά, με το περιβάλλον της μάρκας να αφήνει να εννοηθεί πως είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Το ηλεκτρικό F-150 θα κληθεί να ανταγωνιστήσει τα επίσης ηλεκτρικά Rivian R1T και Bollinger B2 και το επερχόμενο pick-up της Τesla. Αντίθετα, ο μεγάλος αντίπαλος του F-150, το Ram 1500, φαίνεται πως θα προσφέρεται μόνο ως ήπια υβριδικό, σε ό,τι αφορά ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις