«Ηλεκτρίζεται» η επόμενη γενιά του Mazda MX-5?

Διαβάστηκε από 1505 αναγνώστες - 2/12/2019

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα αμιγώς fun to drive μοντέλο όπως το Mazda MX-5 με τα ηλεκτρικά σύνολα; Απόλυτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας, καθώς διατηρώντας το compact χαρακτήρα και το μικρό βάρος, η οδηγική απόλαυση δεν πρόκειται να αλλάξει σε μία πιθανή τέτοια αλλαγή.

 
 
Μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, Ichiro Hirose δήλωσε ότι τα βασικά συστατικά που κάνουν το Mazda MX-5 τόσο διασκεδαστικό στην οδήγηση είναι το "μικρό του βάρος και ο συμπαγής σχεδιασμός του", στοιχεία τα οποία θα χαρακτηρίζουν και την 5η γενιά του μοντέλου, όταν θα κάνει την εμφάνισή της.
 
Με διαφορετικό σύστημα κίνησης;
Οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων γίνονται όλο και πιο αυστηροί κάτι που οι άνθρωποι της μάρκας γνωρίζουν καλά και είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν σε αυτό. Έτσι εξετάζουν και νέα συστήματα κίνησης για το νέο ΜΧ-5 με τον Hirose να αναφέρει σχετικά με αυτό: «Θέλουμε να βρούμε το καλύτερο σύστημα κίνησης για να διατηρήσουμε το όχημα ελαφρύ, αλλά λόγω των απαιτήσεων που υπάρχουν πρέπει να διερευνήσουμε διάφορες επιλογές. Δεν έχω την απάντηση τώρα, αλλά πρέπει να κατασκευάσουμε ένα όχημα που οι άνθρωποι θα μπορούν να κατέχουν χωρίς να ανησυχούν ότι δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον».
 
Δεν αποκλείεται λοιπόν η 5η γενιά του Mazda MX-5 να έρθει εξοπλισμένη με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης ή ακόμα και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα. Φυσικά ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης επηρεάζει συνήθως το βάρος του αυτοκινήτου, καθώς το καθιστά βαρύτερο, όμως για την προκειμένη περίπτωση ίσως οι μηχανικοί της Mazda βρουν τρόπο να μειώσουν το βάρος από άλλα εξαρτήματα.

Tags: MAZDA MX-5