Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ηρθε η ανάπτυξη.. Δωρεάν ηλεκτροκίνητα οχήματα στα Τρίκαλα

19/4/2019

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELVITEΝ ενεργοποιεί ο Δήμος Τρικάλων, με γνώμονα την Παγκόσμια προσπάθεια για αλλαγή στην κίνηση εντός πόλεων.

Από την Τετάρτη 17 Απριλίου 2018, 5 οχήματα για περιήγηση, βόλτα και καθημερινές απλές δουλειές θα βρίσκονται στην πόλη, με τα τρία από αυτά να έχουν την βάση τους στο Κέντρο Πληροφόρησης (InfoPoint) στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και τα άλλα δύο  θα προστεθούν σύντομα στον Μύλο Ματσόπουλου.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν αλλά και όλα τα στοιχεία γύρω από τα αυτοκίνητα. Η ανακοίνωση αναφέρει: Τα βήματα είναι απλά, βασισμένα στη νομιμότητα και την ασφάλεια, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του προγράμματος προς όφελος όλων
  1. Ο χρήστης εγγράφεται σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο InfoPoint
  2. «Κατεβάζει» τη σχετική εφαρμογή (application) στο κινητό του
  3. Παρουσιάζει το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητά του
  4. Υπογράφει το σχετικό συμφωνητικό, καθώς το σύστημα λειτουργεί με όρους ενοικίασης οχημάτων (ως προς ζημιές, αποκατάστασή τους κ.λπ.)
  5. Παραλαμβάνει το όχημα για μέγιστο διάστημα 2 ωρών
  6. Επιστρέφει το όχημα μετά το πέρας της χρονικής διάρκειας
Σύντομα θα μπορεί να γίνει και «κράτηση» οχήματος, μέσω σχετικής υπηρεσίας.
 

Το έργο ELVITEN συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος «HORIZON 2020». Στόχος του είναι, η προώθηση χρήσης των ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων (EL-Vs), όπως ποδήλατα σκούτερ, τρίκυκλα και τετράκυκλα.
Μετέχουν 6 ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Γένοβα, Μάλαγα, Μπάρι. Σε κάθε πόλη εφαρμόζεται διαφορετικό σύστημα προώθησης ελαφρών οχημάτων. Στα Τρίκαλα, άλλα 5 ηλεκτρικά οχήματα, τρίκυκλα αυτή τη φορά, δόθηκαν ήδη σε επαγγελματίες της πόλης (προμηθευτές ελαφρών αγαθών, delivery boys).

Τα οχήματα
  1. Κατασκευάστηκαν από την εταιρεία KYBURZ με έδρα την Ελβετία
  2. Είναι ηλεκτροκίνητα
  3. Φορτίζουν σε απλή πρίζα
  4. Οι μπαταρίες διαρκούν από 60 – 100 χλμ., αναλόγως, φυσικά, του τρόπου οδήγησης, του εδάφους κ.α.
  5. Η διάρκεια φόρτισης είναι 6 έως 11 ώρες
  6. Η ταχύτητα μπορεί τα φτάσει και τα 35 χλμ./ώρα
  7. Θα μείνουν στα Τρίκαλα για ένα έτος
  8. Είναι ασφαλισμένα σε εταιρεία ασφάλισης
Το πρόγραμμα ουσιαστικά στα Τρίκαλα θα καταγράφει (ανωνύμως) τη συμπεριφορά των οχημάτων, τον τρόπο κίνησης, την ταχύτητα, τη διάρκεια της μπαταρίας, τις προδιαγραφές και την αξιοπιστία των συστημάτων κ.α.»

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις