Ηyundai και Rimac στην συνεργασία της χρονιάς

Διαβάστηκε από 1017 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/5/2019

Ο όμιλος της Hyundai προχώρησε σε συνεργασία με την Κροατική εταιρεία κατασκευής υπερ-αυτοκινήτων. Ποιος ο στόχος και ποιο το αποτέλεσμα που θα προκύψει? Διαβάστε όλα τα νέα που έχουν κυκλοφορήσει..

 
   
Mετά την συνεργασία της, πρώτα με την Pininfarina για την δημιουργία του Battista και έπειτα με την Aston Martin για την κατασκευή της Valkyrie, η Rimac ανακοίνωσε τώρα πως θα συνεργαστεί και με τις Hyundai-Kia.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο Νοτιοκορεάτικος όμιλος και η Κροατική εταιρεία, θα συνεργαστούν στην κατασκευή και παραγωγή δύο ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων από το 2020, το ίδιο έτος που θα ξεκινήσει το εμπορικό λανσάρισμα του Rimac C-Two. Ακριβείς πληροφορίες για τα δύο αυτά μοντέλα δεν έχουν αποκαλυφθεί, λέγεται όμως πως το ένα από αυτά θα αφορά την ηλεκτρική έκδοση ενός Ν μοντέλου της Hyundai και το άλλο ένα όχημα επιδόσεων που θα παίρνει ισχύ από κυψέλες υδρογόνου.
 

Ο Euisun Chung, αντιπρόεδρος της Hyundai δήλωσε: «Η Rimac είναι μια καινοτόμος εταιρεία με μεγάλες ικανότητες πάνω στα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων. Είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς και είμαστε ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας.» Ο Μate Rimac, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας είπε: «Eίμαστε εντυπωσιασμένοι από το όραμα της Hyundai και τις πρωτοβουλίες της. Η Rimac είναι νέα και σχετικά μικρή εταιρεία αλλά συνεχώς αναπτύσσεται. Βλέπουμε στον όμιλο Ηyundai έναν σημαντικό επενδυτή και πιστέυουμε πως η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει εφαλτήριο στο να γίνει η εταιρεία μας πρωτοπόρος στην προμήθεια μηχανικών μερών για ηλεκτρικά μοντέλα». Η Hyundai θα επενδύσει στην Rimac 64 εκατ. ευρώ και η Κia άλλα 16 εκατ.
 


Διαβαστε Ακομη

Ροη Ειδησεων