Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Και η Toyota Supra ταχύτερη στα δυναμόμετρα?

22/5/2019

Είναι τελικά ταχύτερη η νέα Toyota Supra, από την επίσημα ανακοινωμένη ίσχυ της? Μετρήσεις σε δυναμόμετρο το αποδεικνύουν, σύμφωνα με μέσα του εξωτερικού..

Από τη στιγμή που η Toyota αποκάλυψε τη νέα Supra η μερίδα του λέοντος του ενδιαφέροντος αρκετών μέσων στράφηκε σε αυτή και συγκεκριμένα στο πόσο ισχυρή ή πόσο γρήγορη είναι. Μερικές μέρες πριν γράφαμε για την BMW M5 Competition που έβγαλε μεγαλύτερη ιπποδύναμη από την ανακοινωμένη εργοστασιακή. Η Toyota ανέφερε πως το Supra μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα (0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα), ενώ είναι γνωστό πως είναι ισχυρή αντίστοιχα με 340 ίππους παράγοντας και 500 Nm ροπής. Είναι όμως έτσι?


 
Σύμφωνα με μετρήσεις που επικαλούνται μέσα του εξωτερικού η νέα Supra είναι πιο γρήγορη αλλά και πιο ισχυρή. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως το μοντέλο μπορεί να κάνει το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, ενώ τα αποτελέσματα του δυναμόμετρου έδειξαν πως 4 άλογα και 78 Nm ροπής επιπλέον κρύβονται κάτω από το καπό.



Τα ίδια μέσα είναι αυτά που υποστηρίζουν πως στην έκτη ταχύτητα το μοντέλο έφτασε στο μέγιστο της ισχύς, ωστόσο αναφέρουν πως αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι πλασματικό, καθώς ο μετατροπέας ροπής του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου δεν ήταν πλήρως κλειδωμένος, κάτι που φυσικά θα αλλάξει στα μοντέλα παραγωγής. Όπως και να έχουν τα πράγματα, φαίνεται πως ο 3.0 λίτρων εξακύλινδρος κινητήρας του μοντέλου έχει περιθώρια βελτίωσης για αυτούς που επιθυμούν ακόμα περισσότερη ισχύ.


 
Από κει και πέρα για αυτούς που επιθυμούν να αγοράσουν τη νέα Toyota Supra να θυμίσουμε πως η τιμή της -στη μόνη διαθέσιμη- εξοπλιστική έκδοση Premium θα ξεκινά για την Ελλάδα από 85.000 ευρώ, ενώ μέρος του στάνταρ τεχνολογικού εξοπλισμού υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: σύστημα αποφυγής σύγκρουσης που ανιχνεύει επίσης την θέση πεζών και δικυκλιστών, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αυτόματο ρύθμισμα των φώτων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις