Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Kamiq θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και θα αποτελέσει το τρίτο μοντέλο στη δημοφλή SUV γκάμα της τσέχικης εταιρείας.

Kamiq το όνομα το μικρού Skoda SUV

24/1/2019

Στην ανακοίνωση του ονόματος του μικρού της SUV προχώρησε η Skoda το οποίο θα ονομαστεί Kamiq και θα παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Το νέο Skoda Kamiq, που στα ελληνικά προφέρεται ως Καμίκ, με πιο compact διαστάσεις από το Karoq, είναι το τρίτο SUV της Skoda για την ευρωπαϊκή αγορά. Η λέξη Kamiq προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βορρά του Καναδά και στη Γροιλανδία και ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση».  

Σύμφωνα με τη τσεχική μάρκα το νέο μοντέλο λανσάρεται ως ένα μοντέρνο urban crossover που ταιριάζει απόλυτα στο αστικό lifestyle, διαθέτοντας παράλληλα έντονα περιπετειώδη χαρακτήρα. Το όνομά του υπηρετεί τη νέα φιλοσοφία ονοματοδοσίας της Skoda, με τα ονόματα όλων των σύγχρονων SUV της μάρκας να ξεκινούν από «K» και να τελειώνουν σε «Q».

Η Skoda υποστηρίζει πως το Kamiq συνδυάζει την ευελιξία και τα δυναμικά στοιχεία ενός compact μοντέλου με τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ενός SUV -την πιο ψηλή θέση οδήγησης, την καλύτερη ορατότητα, την πιο εύκολη είσοδο και έξοδο καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Θα είναι βασισμένο στην MQB πλατφόρμα του VW Group και θα διαθέτει νέα συστήματα υποβοήθησης, άνεσης, ασφάλειας αλλά και δυναμικό design. Στο κομμάτι των μηχανικών συνόλων η γκάμα του μοντέλου πιθανότατα θα ξεκινά από τον τρικύλινδρο 1,0 TSI κινητήρα και θα φτάνει μέχρι και τον 1.5 TSI. Ωστόσο περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει η ντίζελ επιλογή του 1,6 TDI.   

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Skoda Kamiq θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το οποίο διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 17 Μαρτίου 2019. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις