Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

«Κάθετη» μείωση μοντέλων από τη Honda..

9/5/2019

Σημαντικές μειώσεις στην γκάμα μοντέλων της θα κάνει η Honda, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις.. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα αφαιρεθούν αρκετά αυτοκίνητα που αγαπήσαμε όπως δήλωσε ο CEO της φίρμας...

Έτοιμη να προβεί σε μεγάλες αλλαγές στην γκάμα της είναι η Honda με σκοπό να μειώσει τα κόστη παραγωγής σύμφωνα με τον CEO της ιαπωνικής μάρκας, Takahiro Hachigo.

Σε δηλώσεις που έκανε, ο ίδιος τόνισε πως η γκάμα θα «απλοποιηθεί», πράγμα που σημαίνει πως ίσως χρειαστεί ακόμα και να κοπούν κάποια μοντέλα, εάν η Honda το κρίνει απαραίτητο. Προχωρώντας, ο Hachigo αποκάλυψε κάποια πρώτα στοιχεία για τα μελλοντικά μοντέλα λέγοντας πως θα δοθεί έμφαση στο λανσάρισμα υβριδικών εκδόσεων που θα αποτελούνται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Ένα από αυτά θα είναι πιθανότητα και το επόμενης γενιάς Jazz που θα ντεμπουτάρει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο αυτό το φθινόπωρο.
Nέα θα είναι και η στρατηγική της Honda στην ανάπτυξη των μοντέλων αφού σκοπός της μάρκας είναι τα αυτοκίνητά της να μοιράζονται ακόμα περισσότερα μηχανικά μέρη, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Ο Hachigo δήλωσε συγκεκριμένα: «Θα μειώσουμε τις εκδόσεις και τον προαιρετικό εξοπλισμό που προσφέρουμε στα παγκόσμιας εμβέλειας μοντέλα μας κατά 1/3» σημειώνοντας στην συνέχεια πως η επειδή εταιρεία προσφέρει πολλές επιλογές στους πελάτες της, αυτό μειώνει δραματικά την αποδοτικότητα της παραγωγής.

Η Ηοnda θέλει μέχρι το 2025 να μειωθούν τα έξοδα της που έχουν να κάνουν με την παραγωγή αυτοκινήτων κατά 10% και να μειώσει τις εργατοώρες κατά 30%, ώστε να επενδύσει περισσότερο χρόνο και χρήμα στην Έρευνα και Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις