Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στην εικόνα βλέπετε το SP Concept.

Kia Tusker: Το νέο SUV της Kia

30/10/2018

Ένα νέο SUV το οποίο πιθανότατα θα ονομαστεί Tusker θα λανσάρει σε κάποιες από τις παγκόσμιες αγορές η Kia.

Την παγκόσμια ανάπτυξή της συνεχίζει η Kia, η οποία όπως αποκάλυψε στις αρχές του Φλεβάρη αναμένεται να εισέλθει και στην αγορά της Ινδίας παρουσιάζοντας 16 παγκόσμια μοντέλα αλλά και ένα νέο Concept που πήρε την ονομασία SP, το οποίο εμφανίστηκε στο Auto Expo 2018.
 
Ωστόσο η κορεατική μάρκα δεν θα αρκεστεί σε αυτό καθώς αναμένεται να προσφέρει και σε άλλες αγορές το μοντέλο παραγωγής που θα βασιστεί πάνω στο συγκεκριμένο πρωτότυπο, μία από τις οποίες θα είναι και αυτή της Αμερικής. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Han-Woo Park, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως έγινε γνωστό ενώ η ινδική έκδοση του αυτοκινήτου θα κατασκευαστεί σε ένα νέο εργοστάσιο στο Anantapur στο Andhra Pradesh, το μοντέλο που θα εισαχθεί στις ΗΠΑ θα προέρχεται από τη Νότια Κορέα ξεκινώντας από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Σε ότι αφορά την ονομασία του μοντέλου αναμένεται να ονομαστεί Tusker (τουλάχιστον στην Ινδία), ενώ δεν έχει ακόμα γνωστό που θα τοποθετηθεί στη γκάμα της μάρκας σε σχέση με το Sportage.
 
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως στις ίδιες δηλώσεις ο Han-Woo Park ανέφερε πως στην Ευρώπη το Sportage ua ενωθεί με ένα άλλο όχημα παρόμοιου μεγέθους, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι το Ceed τρίτης γενιάς που θα κατασκευαστεί σε μία έκδοση SUV.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις