Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το αυτοκίνητο που έλαβε σημαντικές αναβαθμίσεις στο σασί του.

Ξανά στην Porsche το ρεκόρ στο Nürburgring (video)

5/11/2018

Αφού πρώτα «κατέβασε» κατά 7 δευτερόλεπτα τον χρόνο της εργοστασιακής 911 GT2 RS, η αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου έδωσε ξανά το ρεκόρ στη μάρκα. Δείτε το video από τον γύρο.

Η Porsche σε συνεργασία με την Manthey Racing μόλις έσπασαν τα χρονόμετρα του Nurburgring και πήραν το ρεκόρ για το πιο γρήγορο road-legal αυτοκίνητο που έχει τρέξει ποτέ στην πίστα, αφού με μια ειδικά τροποποιημένη 911 GT2 RS MR oλοκλήρωσαν τον γύρο σε μόλις 6 λεπτά και 40,3 δευτερόλεπτα, 4,67 δευτερόλεπτα ταχύτερα από το 6:44.97 της Lamborghini Aventador SVJ και κατά 7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από την εργοστασιακή 911 GT2 RS.

Το αυτοκίνητο που έλαβε σημαντικές αναβαθμίσεις στο σασί του και το αεροδυναμικό του πακέτο χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές συγκεκριμένες λεπτομέρειες, πέρα από την προσθήκη μιας μεγαλύτερης αεροτομής και bucket αγωνιστικού τύπου καθισμάτων. Η ισχύς του μοντέλου πήγαζε από έναν 6κύλινδρο twin-turbo κινητήρα 3,8 λίτρων ιπποδύναμης 700 αλόγων και 750 Νm ροπής σε συνεργασία με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Ο Lars Kern που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Porsche για το ρεκόρ σημείωσε: «Η οδήγηση ήταν συναρπαστική. Η ισορροπία του αυτοκινήτου είναι πολύ καλή με το νέο πακέτο. Δεν χρειάστηκε να ριψοκινδυνέψω για να είμαι γρήγορος. Είχα μόνο μια προσπάθεια επειδή άρχισε να νυχτώνει, ευτυχώς το πετύχαμε την με την πρώτη προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις