Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η VW ανακοινώνει πως θα κάνει διαθέσιμα 200 Τ-Cross σε συλλεκτική έκδοση «1st Edition».

Όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητες.

Έτοιμο για παραγγελίες το VW T-Cross

10/12/2018

Η νέα προσθήκη της VW στην SUV γκάμα της ξεκινάει την εμπορική της πορεία με τον 1.000άρη TSI σε δύο εκδόσεις 95 και 115 ίππων. Η γερμανική μάρκα προσφέρει ακόμα και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση «1st Edition». Διαβάστε με τι τιμές.

Μετά την επίσημη παρουσίαση του T-Cross, η Volkswagen ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν ήδη οι παραγγελίες για το μικρό crossover/SUV με τιμή από 17.975 ευρώ στην αγορά της Γερμανίας.

Το νέο VW T-Cross βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 (σ.σ. ίδιο πάτωμα με το SEAT Arona από το οποίο όμως είναι ελαφρώς ψηλότερο), έχει μήκος 4,11 μέτρα, με τον χώρο αποσκευών να υπολογίζεται στα 385 λίτρα (455 λτ. με τα μετακινούμενα καθίσματα στην πιο μπροστά θέση) και το μεταξόνιο να ορίζεται στα 2,56 μέτρα.
 

Μπαίνοντας στην καμπίνα του νέου T-Cross, το εσωτερικό ομολογουμένως αντλεί έμπνευση από εκείνο του Polo, από το οποίο δανείζεται στην ουσία το πλήρες ψηφιακό συγκρότημα οργάνων (πίνακας οργάνων και οθόνη infotainment) σε παρόμοια διάταξη. Από εκεί και πέρα οι προβολείς πέφτουν στο νέο τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, ενώ ίδια με του Polo μοιάζουν και τα χειριστήρια του συστήματος κλιματισμού που εδρεύουν χαμηλότερα στο κέντρο του ταμπλό κάτω από τους δύο κεντρικούς αεραγωγούς. Τα βλέμματα πέφτουν επίσης και στην διακοσμητική φάσα στο ταμπλό με σχέδια σε πολυγωνικό μοτίβο που θυμίζουν λίγο-πολύ ιστό αράχνης.

Εκτός των τεχνολογιών που εστιάζουν στην ενημέρωση και ψυχαγωγία του οδηγού και των επιβατών, το νέο T-Cross εφοδιάζεται και με πολλά συστήματα ασφάλειας. Το μικρό SUV της γερμανικής μάρκας έχει μεταξύ άλλων στη φαρέτρα του σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση τυφλού σημείου κ.α.

Κατά το εμπορικό του λανσάρισμα, το μικρό γερμανικό crossover/SUV θα διατίθεται μόνο με τον 1.000άρη TSI σε δύο εκδόσεις ισχύος με 95 και 115 άλογα. Αργότερα, θα γίνει διαθέσιμος και ο 1.500άρης ΤSI Evo των 150 ίππων και ο 1.600άρης TDI που αποδίδει 95 άλογα. Όλες οι εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητες.

Τέλος, η VW ανακοινώνει πως θα κάνει διαθέσιμα 200 Τ-Cross σε συλλεκτική έκδοση «1st Edition». Όλα τους θα εξοπλίζονται με τον 1.000άρη TSI στην έκδοση των 115 ίππων αλλά τα 150 από αυτά θα διατίθενται με χειροκίνητο κιβώτιο και τιμή από 27.575* ευρώ και τα υπόλοιπα 50 με την αυτόματη μετάδοση διπλού συμπλέκτη με τιμή από 29.150* ευρώ. Οποιοσδήποτε μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περιορισμένης παραγωγής αυτή έκδοση στο www.volkswagen.de σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που θα γίνει στο Wolfsburg στις 12-13 Απριλίου του επόμενου έτους.

*Oι τιμές αφορούν την αγορά της Γερμανίας

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις